Очевидно революцията при мобилните телефони, които вече притежават тъч скрийн дисплеи, не бе достатъчна за технологичните гиганти.

Американската компания PLX Devices вече предлага на клиентите си устройството "XWave", което "засича мозъчните вълни на човека" и ги свързва с всеки един вид технология, съобщиха медиите в САЩ, пише БГНЕС.

Създател и изпълнителен директор на компанията Пол Лоучеронкул обяви, че е въпрос на време преди новите продукти като "XWave" да навлязат в ежедневието на обикновения гражданин.

"Човешкият мозък е най-могъщото и сложно нещо във Вселената. За първи път в историята обаче ние успяхме да обуздаем силата му и да я свържем с ежедневните технологии", заяви директорът на PLX Devices.

"С новото ни устройство възможностите за иновации вече са безгранични", посочи още Лоучеронкул.

Въпреки това, за момента "XWave" може да работи единствено с мобилните устройства на технологичния гигант Apple, включително iPhone, iPad и iPod Touch.

Уникалната нова джаджа, която на пръв поглед изглежда досущ като хендсфри за мобилен телефон, е напълно безопасна, тъй като "единствено слуша" мозъчните вълни и "не предава, нито изпраща каквито и да е сигнали".

Вижте видео: