Проблемите с алармата на iPhone продължават трети ден поред, след като някои потребители в Азия и в Европа се оплакват през първите работни дни на 2011 г., дори и след като от Apple обявиха, че вградените в смартфона часовници ще работят нормално в понеделник, пише "Ройтерс".

Така след проблема с антената на последния модел на смартфона през миналата година в началото на тази компанията ще трябва да разрешава друг технически недостатък, пише dnevnik.bg.

В Интернет пространството, в блогове, Facebook и Twitter потребителите масово се оплакват от пропуснати полети и закъсняване за работа, след като вградената аларма в iPhone не работи навреме за трети пореден ден при някои притежатели на смартфона.

"Алармата на моя iPhone не работеше отново, съобщи един потребител в Twitter. Време е да извадя стария будилник."

Този проблем не е ограничен само за iPhone-и, като и някои потребители на други продукти на Apple като например музикалните плеъри iPod също имат подобни проблеми с вградените аларми.

От компанията не бяха намерени веднага за коментар, след като в първите дни на годината азиатските и европейските потребители изпитаха този бъг при алармите.

На 2 януари от Apple обявиха, че знаят за дефекта и работят за неговото отстраняване и че на 3 януари всичко трябва да се нормализира. Според информация от медиите алармената система на iPhone не е успяла да разпознае промените със зимното време през 2010 г. и за това след настъпването на новата година тя се е настроила с един час напред. Проблемът се появява само при единичните аларми, при повтарящите се такива няма подобни оплаквания, допълва "Ройтерс".

"Това не е голям проблем за Apple, но е тъжно, че им се появява един и същи дефект на важни дати", заяви Джон Странд, основател и директор на консултантската компания Strand Consult, която работи за Danish Telecoms.

За втори път през последните два месеца алармата на iPhone дава подобни дефекти, припомня "Асошейтед прес". В началото на ноември от Apple обявиха, че при преминаването от лятно на зимно време ще се появят подобни проблеми с някои версии на iPhone и iPod. По това време от компанията предупредиха, че повтарящите се аларми на някои устройства няма да работят преди или след промяната.

Вижте видео: