- Г-жо Павлова, търся ви във връзка с публикацията във в. "Лего", в което става дума за вас и Берлускони...

- Президента Берлускони имате предвид...

- Премиера, да. В него има интервю с фризьора Масимо Топо, сигурно го познавате.


- Да, това е моят фризьор. Аз не съм го чела, какво пише, за какво става въпрос?

- Според него вие сте въпросната "стабилна сантиментална връзка" на премиера Берлускони, както той призна преди ден. Това Масимо научил от самата вас.


- Вижте, отдавна всички знаят, че аз не крия приятелството си с Берлускони.

- Така е, и пред "24 часа" по-рано сте говорили за това.


- Моите деца го познават, била съм в неговия дом. За мен е удоволствие и гордост да съм била гостенка на Берлускони и да съм негова приятелка.

Що се отнася до неговите сантименти, както се казва, само той може да каже коя е неговата дама на сърцето. Аз не мога да го кажа.

Ако питате мен кой е моят мъж на сърцето, може би също няма да ви кажа. Това са лични неща. Затова се казва частен живот.

- Но са факт публичните изявления на вашия фризьор Масимо Топо, че вие сте тайнствената жена до Берлускони.

- Вижте, всеки търси начин да има изявления, да говори и т.н. Масимо даже преди малко ми се обади и казва: "Написани са неща, които никога не съм казвал. Какво да правим?" Спокойно, няма какво да правиш. Тепърва ще пишат толкова неща, които нито ти, нито някой друг е казал.

Вие много добре знаете, тъй като работите в тази сфера, че шокиращата новина се продава много по-добре от каквато и да е друга новина, дори тя да е истината.

- А каква е истината за вашите отношения с Берлускони?

- Вижте, вижте - той е приятел на моето семейство. Както винаги съм казвала, горда съм, че и децата ми го познават. Това е един изключителен човек, който не заслужава тази кал, която хвърлят по него. Той обича всички жени, и стари и млади, защото е президент на тази държава. Той трябва да обича хората си, да бъде в добро отношение с всички. И дълбоко от сърцето си ви казвам: Наистина Берлускони е един невероятен човек. Казвам го, не за да го защитавам в тази ситуация, а защото наистина е така. Защото го познавам от години. Силвио е човек с невероятно голямо сърце, който помага на абсолютно всеки, който му поиска помощ. Той не знае как да каже "не".

Начинът, по който сега го атакуват, е чудовищен. Аз чета, гледам и не мога да повярвам на очите и ушите си как е възможно в една демократична държава да има такава агресия към личния живот. И не само към лични живот, а към човека Берлускони.

- Няма как да е иначе, все пак става дума за премиера на една голяма европейска страна. За добро или лошо, той е на преден план.

- Разбирам. Но методите, които използват, не са демократични. Те са против всякаква логика.Не могат да се подслушват телефони на хора, които са отишли на вечеря. Това е ужасно.

Ето с вас говоря като с журналист. Но ако сте ми приятел и ми кажете например нещо, а аз ви отговоря "Ще те убия", ти на другия ден ще отидеш ли да кажеш "Тази иска да ме убие" и да ме вкараш в затвора?! Това е против всякаква логика.

- Как се запознахте с Берлускони, ако не е тайна?

- Не е никаква тайна. Запознахме се във Вашингтон в италианското посолство. Беше дошъл по това време за някаква официална среща, мисля с Буш (президента на САЩ - б.р.). Запознах се чрез моя приятелка, с която бяхме заедно на приема в посолството.

- Кога беше това?


- 2004-а или 2005-а. Нещо такова, не помня точно.

- Знам, че ще прозвучи като в полицейски разпит, но кога за последен път се срещнахте с Берлускони?


- Това са вече лични неща.

- А обсъждали ли сте тази атака срещу него, последните обвинения, харема с 14-те момичета...

- Това е просто... нямам думи. Разбира се, че съм го обсъждала с него. Той каза: по такъв начин могат да действат само... Какво да ви кажа, аз съм без думи след всичко това, което се случва с него.

Наистина, заклевам ви се: Не мога да повярвам как може да има такава агресия срещу един човек. Все пак този човек е дал толкова много на тази държава.

- Все пак да ви попитам кой е мъжът на вашето сърце.


- Има един мъж, който ще бъде вечният мъж в сърцето ми. Той се казва Илия Павлов. Той е бащата на моите деца, човекът, с когото съм споделяла живота си и който винаги ще остане в сърцето ми. Разбира се, животът продължава напред и човек не може да остане без нова любов и с празно място до себе си в своя живот. Но това са лични неща и аз не искам да ги слагам на показ.

- Нещо ново за децата ви?

- Те са голямата гордост и радост в живота ми. Синът ми Калоян Илия е една глава по-голям от мене и като ме прегърне, краката ми се разтреперват. Той учи в частно училище в Кънектикът. Дъщеря ми Паола ще направи 20 г. сега през април. Тя продължава да учи в Тексас моден дизайн и моден марчъндайзинг.

Много съм горда и с Венци. Тя в момента работи в Дубай, в "Делойт & Туш" в отдела по оценка на недвижими имоти.

Източник: в. "24 часа"