Почти 50 години след смъртта си Мерилин Монро се "завръща" на екран в нов филм, съобщава в. "Индипендънт".

Секссимволът ще възобнови кариерата си, казва видният експерт по маркетинг и брандинг Джейми Солтър, който миналата седмица плати милиони долари за образа на актрисата.

Мерилин, която почина при неизяснени обстоятелства на 36 г. през 1962 г., ще блесне в новия проект благодарение на специална свръхмодерна компютърна технология, а създателите на проекта са категорични, че тя ще бъде наистина като жива. Солтър признава, че истински се вълнува от случващото се, защото намира Мерилин за неповторима, пише "Новинар".

"Какво кара Линдзи Лоън да подражава на Мерилин Монро? Какво кара Лейди Гага да я имитира? Истината е, че Мерилин е икона - тя има стил, сексапил, блести с елегантност и чар. Вярвам, че младото поколение ще се влюби в новия й образ", категоричен е Солтър, който притежава правата и над образа на Боб Марли чрез компанията си Authentic brands.

Звездата от "Някои го предпочитат горещо" става притежание на бранд мениджъра след сделка с Ана Страсбърг, вдовицата на актьора Лий Страсбърг, който е учител и наследник на Мерилин.