Дрю Баримор успя да свали 1 млн. долара от цената на харесаната къща в Калифорния, съобщи сайтът The Real Estalker.

Сградата от 1937 година с обща площ около 1000 квадрата била оценена на 7.9 млн. долара.

След преговори обаче сумата била свалена на 6.9 милиона долара. За тези пари Дрю Баримор получила къща в град Монтесито с шест спални, пет бани, още пет стаи, библиотека и винарна. В двора с площ от 1.5 хектара пък има басейн и гараж за шест автомобила, пише в. "Дневник".

Градът
Монтесито е сравнително малко градче (с население от около 10 000 души). То е разположено на брега на протока Санта Барбара в подножието на планината Санта Инес. В него живеят или са живели актьорите Джон Клийс от "Монти Пайтън", Кърк Дъглас и Стив Мартин, тенисистът Джими Конърс, телевизионната водеща Опра Уинфри и т.н.

Градът е популярен с това, че в него от инфаркт умира авторът на "Пътеводител на галактическия стопаджия" Дъглас Адамс, който заедно със съпругата си живее в намиращия се наблизо Санта Барбара.

Купувачът
Дрю Баримор е родена в градчето Кълвър сити (Калифорния) през 1975 година. Първата и значима роля е в "Извънземното" (E.T.) на нейния кръстник Стивън Спилбърг, когато е едва на седем.

Има бурно детство и така и не завършва гимназия. В различни периоди от живота си е пристрастена към алкохола и наркотицитe.

Типично "лошо момиче", Дрю Баримор има зад гърба си куп неуспешни любовни връзки, два брака и също толкова разводи. Драмите в личния и живот не й пречат да се снима в над 60 филма и сериали.

Най-популярните роли на Дрю Баримор са в "Забранено за момичета", "Сватбата на певеца", "Целуни ме", "Лоши момичета", "Ангелите на Чарли", "50 първи срещи" и т.н. През миналата година актрисата получи "Златен глобус" за ролята си в сериала на НВО "Сивите градини".