Стивън Болдуин съди колегата си Кевин Костнър за 3,3 млн. долара заради петролния разлив в Мексиканския залив, съобщават вестниците "Дейли телеграф" и "Кориере дела сера".

Делото касае технология, предоставена от Костнър и неговите бизнес партньори, за почистването на петролното петно в Мексиканския залив.

Носителят на награда "Оскар” Костнър и екоактивисти прекараха 15 години в разработване на машини, които отделят петрола от водата. Трийсет и две от тези машини бяха купени от британската петролна компания "Бритиш петролиум” за изчистване на нефтеното петно, причинено от избухване и потъване на нейна нефтена платформа в Мексиканския залив през април, пише БТВ.

Болдуин твърди, че също е инвестирал средства в разработването на въпросните машини и че притежава 10% от фирмата, която ги е създала. Актьорът се жалва, че е бил подлъган да продаде акциите в компанията за смешната сума от 500 000 долара, защото никой не му казал, че "Бритиш петролиум” ще купи въпросните машини за сумата от 52 млн. долара. Засега Костнър не е направил коментар по случая.