Кралицата на българския рок се оказа, че в определен период на годината е и Снежанка, която иззема функциите на Дядо Коледа и подарява чудни подаръци, пише "Монитор".

Великата Милена Славова успя да събере и организира на една сцена всички големи банди от жанра и да поднесе невероятен коледен рок маратон на меломаните.

Петчасовият концерт беше в зала "Универсиада" и събра имена като Васко Кръпката, Кирил Маричков, Валди Тотев, Буги Барабата, Кольо Гилъна, „Ревю”, „Ахат”, Тома, „Уикеда”, „Обратен ефект”, „ODD Crew” и други. Милена както винаги се раздаде, а едно от доказателствата за това беше и симфоничният оркестър, който акомпанираше на музикантите.

Публиката чу всички любими песни от десетилетия, видя всичките "големи" на една сцена.

Екзалтираните фенове не спряха да пригласят на любимците си дори и за миг. Чуха се песни като "Ралица" на „Ревю”, "Месо" на Милена Славова, "Кукла" в изпълнение на Екс-”Атлас” и много други, които звучаха още по-вълшебно със съпровода на симфоничния оркестър.

"Допреди известно време имаше опасение, че рок музиката в България постепенно започва да избледнява, но ... на Коледа стават чудеса под формата на рок маратони, а българската рок музика е по-жива от всякога", радваше се Милена.

Тя обясни решението си да направи рок маратона навръх Коледа така: "Поп изпълнители си правят концерти, чалгаджиите са в кръчмите, а на рока като едно сираче не му обръщат внимание. Всеки се спасява поединично. И реших да ги обединя в голям купон. Полезно е и за нас - пеем, танцуваме, веселим се зад сцената. Ние сме едно голямо семейство в крайна сметка. А и много фенове предпочитат да са на такъв концерт, отколкото да се тъпчат и да пъшкат на някоя маса."

Рок примата допълни, че е много благодарна на всичките си колеги, които не е трябвало много да кандърдисва да участват в концерта, защото те просто са навити и не са комерсиални.