На 1 декември спират новините на Про.БГ. На 7 декември е финалът на “Великолепната шесторка”.

И след това Валентина Войкова, която е лице и в двете продукции, остава без работа.

Всъщност не е точно така. Бившата вече тв водеща на новините в Про.БГ е получила предложение от Би Ти Ви. Много е вероятно обаче тя да не чете емисиите, а да се появи в предаване. Между другото конкуренцията в лицето на Нова тв също е харесала Валя и нищо чудно да я поканят и там, пише в. "24 часа".

Про.БГ реално прекратява съществуването си от другата седмица. Постепенно ще се превърне в новия канал за спорт и филми, в чието име ще има названието Би Ти Ви. Има вероятност да се казва “Би Ти Ви Екшън”.

Но още от 1 декември спират всички досегашни продукции на медията - сутрешният блок, “Забранено за мъже”, “Забранено за жени” и др.

Вече са раздадени предизвестията на хората, които ще бъдат освободени от Про.БГ. Сред тях е и Георги Любенов, който последно водеше сутрешния блок.

Тези, които не са получили документа, остават или в Би Ти Ви, или в новия канал, който също ще има кратки предавания.

Междувременно цялата Про.БГ се мести в НДК при Би Ти Ви. Екипите на най-гледаната медия ще се посвият и ще освободят втория етаж за новите си колеги. Администрацията и на двете медии се събира във високата сграда до НДК, известна като ПРОНО.