Скандалите около едно от най-коментираните предавания тази есен – „Великолепната шесторка“, не стихват.

Почти всички участници в шоуто били тормозени, като от БТВ им казали, че задължително трябва да участват в благотворителния проект, пише razkritia.com.

Младият изпълнител Тома категорично отказал да се включи, но нямал никакъв избор. Рокерът имал договор с телевизията и бил длъжен да изпълнява всички прищявки на медията.

„Тома вече има много млади почитатели и въобще не искаше да си губи времето, участвайки в този цирк. Но от телевизията го принудиха и най-лошото е, че той пее безвъзмездно – никой няма да плати и стотинка за участието му. Когато спечели „Мюзик айдъл“, той подписа договор с БТВ и ако не си изпълни задълженията, ще се наложи да плати доста солени неустойки“, коментират запознати.

Абсолютно по същия начин принудили и Николай Мартинов, който стана победител в „Сървайвър“. Той не искал пари за своето участие, но нямал желание отново да се шуми около него, тъй като името на една от дъщерите му – Габриела, се забърка в бизнеса с марихуана.

Другите участници също нямали намерение да се правят на клоуни пред цяла България, но тормозът от страна на БТВ не спрял. Накрая от медията ги подлъгали с коледни премии, но не се знае каква ще е сумата, която ще получат. Предполага се, че ще е четирицифрена.

Новинарката от Про.бг – Валя Войкова, симпатичният синоптик – Емил Чолаков и вокалистът на Б.Т.Р. – Наско, се включили в „Шесторката“ именно заради парите, а не заради желанието да помогнат на децата сираци. Последният дори се надявал, че хората отново ще се „сетят“ за тях, благодарение на което ще се увеличат ангажиментите им.

Албена Михова пък щяла да получи солидна сума от Магърдич Халваджиян, който й обещал участия в други предавания срещу заплащане. А актьорът Славчо Пеев щял да води забавното предаване „Господари на ефира“ и да получи големи бонуси.

По същия начин от телевизията са подлъгали и другите участници.

В крайна сметка се оказва, че предавания като „Великолепната шесторка“ се правят само и единствено с цел печалба, но не и за оказване на помощ на нуждаещи се деца, които гният по домовете.