Разкритата през юни руска шпионка Анна Чапман, станала известна като агент 90-60-90, е твърдо решена да превземе руския светски живот, коментират местните медии.

Поредното доказателство за това е, че тя е приела да стане рекламно лице на швейцарската часовникарска фирма Ulysse Nardin. На пищна церемония в Москва тя пристигна в бяла кралска карета, а на слизане бе очаквана от самия президент на реномираната фирма

Ролф Шнайдер. Бутикът му се намира в самия център на руската столица, на две крачки от Червения площад - на улица „Николска”. Именно близостта до Кремъл подсказа на организаторите идеята да представят Чапман като приказна принцеса, цялата в бяло.

След като слязла от каретата, заедно с Ролф Шнайдер прерязали лентата.



След като Чапман беше на космодрума Байконур след снимките за мъжкото списание „Максим”, тя вече е лице на доста стабилна верига, коментират руските медии.

Самият Шнайдер разказва, че бил особено впечатлен, когато посред лято включил телевизора си и видял американският вицепрезидент Джо Байдън да отговаря на въпроса дали САЩ разполагат с подобни красиви шпионки с "Най-вероятно не".

Шнайдер разказва още, че репортерът на телевизията тогава попитал Байдън: "А защо ги гоним?" Именно в този момент швейцарският бизнесмен разбрал, че в Анна е неговото бъдеще. Самият Шнайдер коментира, че до момента

Чапман не е подписала за постоянно да е официално лице на компанията и не заема никаква друга длъжност в швейцарската фирма. Въпреки това тя вече е получила своя първи хонорар за участието си в представянето на фирмата. Анна вече имала и подарък - оловен часовник, инкрустиран с диаманти.

Шнайдер обяснява, че самата Анна му е признала, че не обича златото. Чапман ослепително се усмихвала пред камерите, разказват руските медии.

В момента Чапман работела като банков съветник в една от столичните банки по инвестиции и иновации. Същевременно пише и книга за новите възможности на интернет. Иначе един часовниците Ulysse Nardin са любима марка на милионерите и звездите в Русия. Цената на един такъв часовник започва от осем хиляди долара и достига до милион.