Заплахи са постъпвали през последните години към министър-председателя и към мен. Не искам да коментирам.

Това заявил вчера пред кореспонденти на чуждестранни медии в София вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, научи “Труд”.

Колегите го помолили да коментира информацията, че български спецслужби са засекли телефонни разговори между три знакови фигури, които се договаряли да платят 400 000 евро за ликвидирането на Бойко Борисов.

Преди няколко месеца пък чужди партньорски служби са хванали разговор между известни българи в хотел “Кинг Джордж палас” в Атина, които планирали как да бъде елиминиран правителственият шеф.

Отнасяме се сериозно към всеки сигнал спрямо всеки представител на управлението на страната. Няма маловажна и важна информация, заявил вчера Цветанов пред чуждите кореспонденти. Той не виждал нищо необикновено в такива заплахи.

Самият Бойко Борисов коментира преди ден, че 400 000 евро за неговото физическо отстраняване са “малко”. Премиерът даде да се разбере, че по сигналите работели и чуждестранни служби.

Кореспондентите разпитали вътрешния министър и за готовността ни за влизане в Шенген и отрицателните нагласи в Европа към присъединяването ни. Цветанов обаче казал, че до българското правителство не са пристигали негативни сигнали.

Цветан Цветанов се срещнал вчера и с представителите на Венецианската комисия, които са в България, и останал доволен от разговора с тях.