Скандалният ни вицепремиер Цветан Цветанов отново трябваше да се защитава като заяви, че арестуваните шофьор и журналист на в. “Галерия” са се опитали да прегазят жената, която им се изпречила пред вилата на вътрешния ни министър в с.Шума.

От “Ред законност и справедливост” , както разбира се и от Патрашкова и Явор Дачков, всички заедно надуха алармата, че това е поредната полицейщина, задействана лично от човека, който се опитва да прикрие имуществото си, пише razkritia.com.

Той обаче отговори на обвиненията, че това не е така и причината е единствено заради обаждането от страна на потърпевшата жена на телефон 112.

В интервю за bTV тя заяви, че репортерът и шофьорът били прекалено нагли, като в крайна сметка бронята на колата им опряла в крака й, представете си.

Именно затова по-късно ченгета нахлули в редакцията и пожелали да бъдат придружени от въпросните лица замесени в случая.

*Кристина Патрашкова (сн. Нова тв)

За Патрашкова обаче това е прекалено възмутително и неправдоподобно, затова призова на пресконференция главния прокурор Борис Велчев да се самосезира по скандала с нейните служители, защото случващото е опит да се противодейства на разследването от “Галерия” за имотите на Цветанов.

Освен това от тяхната трибуна се изказаха и още други мнения, че по случая от МВР си сменили неколкократно версиите, като покрай опита да бъде прегазена съседката на вътрешния министър накрая се оказало, че замесените трябвало да подпишат принудително декларация, “че повече няма да нарушават обществения ред”.

В друга пък декларация РЗС обвинява Цветанов в “злоупотреба с власт за проведената акция срещу български журналист”.

Именно задържаните били близки и до Алексей Петров, който стана звезда, след пускането му под домашен арест, а вицепремиерът изведнъж се превърна в черната овца на цялото стадо, въпреки че показа по-голям рейтинг на доверие от страна на хората и от самия премиер Бойко Борисов.

Според Яне Янев Цветанов незаконно следи депутати и хора от медиите посредством СРС-та и затова трябва да се сложи край на тази полицейщина в държавата.

Припомняме:

Репортерът от вестник „Галерия” Добромир Добрев и шофьор работещ в изданието са били вчера в село Шума, където вицето Цветанов има „скромна“ вила. Идеята на репортера е била да се направи репортаж за новия брой.