Cериозен инцидент помрачи Гран при на Бразилия. Шестима, въоръжени с автомати, се опитаха да оберат Дженсън Бътън след квалификацията.

Единствено светкавичната реакция на шофьора на бронирания му мерцедес го спасила. В колата били още баща му Джон, мениджърът му, както и треньорът му по физическа подготовка. "Той кара като шампион. Невероятна реакция", заяви Бътън.

Подобни инциденти са ежедневие в Бразилия. Трима инженери на "Заубер" нямаха късмет и бяха обрани под дулото на пистолет. Прибрано им бе всичко - от портфейла до компютъра.

Сензационното представяне на Нико Хюлкенберг в Гран при на Бразилия и спечеленият от него полпозишън объркали доста и плановете на сър Франк Уилямс за следващия сезон. Той смяташе да смени германеца с Пастор Малдонадо, защото венецуелецът има сериозни спонсори, а Royal Bank of Scotland го напуска. Сега обаче ще бъде трудно и може да се окаже, че излишният е Рубенс Барикело. Ветеранът обаче е в основата на развитието на болида и дори за полпозишъна, защото той е поискал сликове за Нико, който бил против.

Петер Заубер пък обяви, че ще се оттегли след 3 години, когато ще стане на 70. Легендата смята, че това е подходящо време да си тръгне и не трябва да рискува със здравето си. За следващия сезон обаче той обещава чудеса, след като успя да намери спонсор на отбора в лицето на мексиканския телекомуникационен гигант "Телмекс". Първата задача обаче била да се избере нов цвят за болидите.