В килията в ареста начертах схемата на истинския Октопод у нас. Написах верните имена и те останаха там. Това обяви в поредното си откровение домашният арестант Алексей Петров от жилището на приятелката си в столичния кв. "Лозенец".

По пантофи и с бинтована ръка от неотдавнашна операция бившият съветник от ДАНС посрещна вчера организаторите на гражданската инициатива "Истината за Алексей Петров", която събра 29 162 подписа в негова защита в Плевенска област. Той сподели, че в ареста бил трогнат от жеста и това му крепяло духа.

След като обяви, че ще нагази в политиката, вчера Алексей хвърли нова бомба.

Готов съм да участвам в предстоящите президентски избори, особено ако се кандидатира и Бойко Борисов, обяви бившата барета. Той разказа, че припознава РЗС като партията, която би се съгласил да го номинира. В нея има достойни хора, с които бих работил в екип, призна Петров.

Ексбаретата бе категоричен, че не е участвал в основаването на поредната персонална партия у нас. Той допълни, че подкрепя кампанията на РЗС за нова конституция. В нея задължително трябвало да има нов регламент за съдебната власт и за ненамесата на държавата в икономиката. Петров подчерта, че е несериозно да бъде свързан с инженеринга на РЗС, той никога не бил подхранвал Яне Янев със секретни папки.

Самият Яне е нагледен пример за зловеща схема за отстраняване на неудобни, заяви Петров. Това бе основна част в доклада ми пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС, разкри още той. По думите му основни инструменти в схемата са чуждите посланици и медиите.

Действащи лица са бивши и настоящи служители на тайните служби, които са виновни за криминализиране на прехода. Те внушават на чуждите дипломати негативно отношение към нарочени за дискредитиране личности, разясни Алексей.

Той допълни, че е бил малтретиран и затова е писал до Висшия съдебен съвет и главния прокурор. Резултат от разследването все още няма, каза Петров. Той уточни, че от десет години на практика се занимава с политики по темите "сигурност", "икономика" и "спорт".
Затова се възмутил от твърдението на Иван Костов, че с решението си да го остави под домашен арест съдът тепърва го допуснал в политиката.

Бившата барета призна, че откакто е под домашен арест, разработва проект, от който очаква добри доходи като консултант на чуждестранни инвеститори.