Black Eyed Peas - шесткратните носители на Грами артисти, с мулти-платинени записи, обявиха, че ще издадат нов албум наречен “The Beginning” на 30 ноември, който ще бъде разпространяван от Interscope Records.

Албумът ще е 6-ти подред за тях и следва успешния хитов диск “The E.N.D.”, който беше издаден през юни 2009. От него бяха продадени повече от 11 000 000 копия по целия свят, като прекара 52 седмици в топ чарта на Billboard, пише "Дейли Мейл".

Той също е първия албум на дует или група от две десетилетия насам, който има 5 песни в топ 10 на чарта Billboard’s Hot 100 и това са хитовете „Boom Boom Pow”, „I Gotta Feeling” (който е най-продаваният сингъл в цифров формат в историята на SoundScan) и „Imma Be”, както и песните от топ 10 „Meet Me Halfway” и „Rock That Body”.

Също така „The E.N.D.” бе номиниран за шест награди Грами и спечели тези за "Най-добър поп албум", песента „Boom Boom Pow” спечели наградата за "Най-добър кратък музикален клип", а „I Gotta A Feeling” спечели за "Най-добро поп изпълнение от дует или група".

Докато заглавието на "The E.N.D." е игра на думи (The Energy Never Dies – енергията не умира никога), "The Beginning" е "тематичен за това, което се случва сега", казва Will.I.Am.

"The Beginning" символизира как използваме новите технологии като например 3D и 360 Video. С него ще експериментираме като добавим песни, които сме харесвали преди, но сега ще звучат с луди и шантави басове.”

Придържайки се към тази идея, първият сингъл от „The Beginning” е „The Time (Dirty Bit)”, който е композиран на базата от песента („I've Had) The Time of My Life” на филма „Dirty Dancing” от 1987, записана от Бил Медли и Дженифър Уорнес.

„Песента е като възхвала на това невероятно време от живота ни”, каза вокалистката Фърги.

„Бяхме на турне по целия свят и няма нищо по-хубаво от това да видим, че стадионите са пълни с хора, които са дошли да ни видят. След концертите ходехме в клубове и се срещахме с феновете – това са моментите, които трябва да запомним.”

apl.de.ap добави още: „Също така всичко това преживяхме заедно и това е най-доброто чувство.”

„Никога не знаеш какво може да се случи затова искаш да извлечеш максималното от всеки ден”, казва will.i.am.

„Искахме да уловим това чувство и да издадем песен, с която да му се насладим заедно с феновете защото без тях то щеше да е невъзможно. Този албум е началото на нова ера на доминация, дръжте се здраво и се наслаждавайте”, обяви Taboo.

The Black Eyed Peas заснеха видео за песента „The Time (Dirty Bit)” с режисьора Рич Лий, който също снима и клипа на „Imma Be Rocking That Body”, както и „Not Afraid” на Еминем, „The Wind Blows” на The All-American Rejects, „Clumsy” на Фърги и „Hush Hush” на The Pussycat Dolls.

„The Beginning” ше бъде издаден в няколко формата – стандартно CD, делукс CD, включващо три бонус песни, vinyl формат и 2 CD-та с 20 песни от "The Beginning" и The Best of "The E.N.D.", както и под формата на mp3 във всички онлайн магазини за музика.

В момента The Black Eyed Peas са на турнето си „The E.N.D. World Tour 2010", което след концертите в Северна Америка и Европа тази есен кулминира с шоутата в Бразилия, Аржентина, Чили и Перу.

Ню Йорк Таймс описа турнето като „най-новия научно-фантастичен фестивал на попа”, а в Spin.com възкликнаха „те наистина надхвърлят себе си като едни от успешните и продавани музикални групи в днешно време”, а Ню Йорк Пост обяви, че шоуто е „една визуално зашеметяваща продукция”.

„The E.N.D.” е първият им нов албум след „Monkey Business” от 2005, който достигна платинен статус 3 пъти, след като бяха продадени повече от девет милиона копия от него по целия свят.

Две последователни години „Monkey Business” печели Грамита – за „Don’t Phunk With My Heart” и „My Humps”.

The Black Eyed Peas спечелиха първата си награда Грами за песента „Let’s Get It Started” от „Elephunk”, албума, с който изгряха и в който Фърги се появи за първи път. Той ги направи международни звезди и беше обявен за платинен 25 пъти в близо 12 държави.

През 2006 Фърги издаде дебютният си солов албум „The Dutchess”, а през 2007 номинираният за Грами за "Продуцент на годината" will.I.am издаде своят албум „Songs About Girls”.

След формирането им през 1995 „The Black Eyed Peas” са продали повече от 28 000 000 от албумите си и повече от 30 500 000 песни в mp3 формат.

Те също така са били хедлайнери повече от 300 пъти в 29 държави и са продали повече от 2 200 000 билета.

Групата е номинирана в категорията „Любима група или дует”.

Чуйте „The Time(Dirty Bit)” от новия албум „The Beginning”:

Снимки: Getty Images/ Guliver