Скандалната звезда на Холивуд Мел Гибсън изгуби появата си за кратко в продължението на филмовата хит комедия "Последният ергенски запой 2" (Hangover 2) след възражения от състава и техническия екип, обяви директорът на творбата.

Тод Филипс и филмовото студио Warner Bros бяха готови да включат носителя на "Оскар" и режисьор на филми като "Смело сърце" за участие в продължението на комедията, но сега са оттеглили офертата си, пише БГНЕС.

"Мислех, че Мел Гибсън би бил велик във филма и имах пълната подкрепа" (на студиото), заяви Филипс в съвместно изявление с компанията.

"Но разбирам, че производството на филми е колективно усилие и това решение в крайна сметка не получи пълната подкрепа на целия ми състав и на техническия екип", каза той.

Няма обяснение за очевидния бунт срещу Гибсън за участието му в продължението, но той следва скандала около актьора в продължение на месеци заради аудиозаписи на телефонни разговори, в които той крещи на бившата си приятелка Оксана Григориева.

*Мел Гибсън и Оксана Григориева

Във втората част на "Запоя..." ще участват Зак Галифианакис, Брадли Купър, Ед Хелмс и Джъстин Барта, които участваха в оригиналната творба от 2009.

В нея двама приятели се опитват да съберат в едно събития от шумно ергенско парти в Лас Вегас и да намерят изгубилия се техен приятел. Филмът донесе над 467 милиона общо в глобалния боксофис.