С бронежилетки, автомати и десетки натопени конкуренти двама братя от кв. Надежда успяха да превземат най-апетитните райони от наркопазара в София.

Оказа се, че след като са дали показания срещу "Фирмата" на Златомир Иванов-Баретата, Виктор и Габриел Боцеви са превзели част от неговата територия и продават наркотици там.

В последните две години братята, известни като Жабата и Джуката, въвели модата сред ъндърграунда да прочистват територии не толкова с трупове на дилъри, а с подадена подробна информация до МВР, която води до ареста на нежеланите конкуретни. За новата тенденция разказват антимафиоти, които следят отблизо главоломната кариера в подземния свят на Габриел и Виктор.

По данни на полицията през бандата на Жабата и Джуката месечно минавали по 20 кг хероин.

Това количество се получавало от около 5 кг чист хероин и примеси, което означава, че реалната му стойност е около 50 000 евро, а продажната цена - около 460 хиляди лв.

Чисто от тях остава повече от 300 000 лв. реална печалба, пресмятат експерти. Отделно поне 100 000 лв. наркогрупата печелела от продажба на синтетична дрога.

23-годишншят Габриел-Жабата и три години по-големият му брат Виктор-Джуката бяха арестувани преди дни като тартори на банда, която пласира хероин и синтетични наркотици в половин София. Зад решетките бяха прибрани и 11 техни разносвачи и улични дилъри.

Боцеви започнали кариерата си в наркосредите още като тийнейджъри от най-ниското ниво на улицата. Първоначално те са били част от мрежата на Златко Баретата, а районът им бил кв. Надежда.

В средата на 2007 г. обаче братята се скарали с местния отговорник на Златомир Гено Джуджето. Въпреки крехката си възраст за няколко месеца те успели да го изместят от пазара със серия от наказателни акции.

Според разследващи за нападенията над конкуренти и непослушни дилъри двамата използвали професионални спортисти. В средата на септември 2007 г. с няколко прободни рани в кв. Надежда бе намерен убит 50-годишният наркоман и дилър Димитър Георгиев.

За убийството му бяха задържани 21-годишният Григор Саруханян, който е състезател по бокс в "Славия", и 18-годишният Томи Томов, който тогава е сред най-добрите ни самбисти. Разследващите предполагат, че поръчител на нападението е Габриел Боцев.

При разследването Сарухян и Томов признават, че са помагали на Боцев да си събира парите от дилърите. Доказателства за вината им в убийството обаче не били събрани и те са оправдани от съда на първа инстанция.

Ключово за развитието на "младите лъвчета" Боцеви било, че започнали да работят към новата структура на Димитър Вучев-Демби, зад когото стоят двама братя бивши сикаджии.

С подкрепата на хора от бившата силова групировка Жабата и Джуката вече контролирали наркоразпространението в Люлин, Надежда и част от центъра на града.

Новите тартори били изключително агресивни и за да се наложат, мачкали със сила всеки дилър или клиент, който не искал да се снабдява от тях.

Криминалисти разказват, че Жабата и Джуката ходели с автомати "Калашников" и армейски бронежилетки. В последната година те се движели и с брониран автомобил.

От началото на 2009 г. в различни районни управления в София често се получавали жалби от тормозени, бити или заплашвани от братята, но почти всички дни по-късно мистериозно се оттегляли. В една от жалбите срещу Жабата столичанин разказал как го били и заплашвали с автоматично оръжие.

Джуката пък е разследван за катастрофа с убит човек, но по-късно от обвиняем бил преквалифициран в свидетел. Двамата имали протекции в няколко столични районни управления и се смятали за недосегаеми, твърдят запознати.

В подземния свят в началото на годината се твърдеше, че Боцеви имат много добри контакти и в ГДБОП, като срещу информацията, която дават за конкурентите си, те получавата "защита" от дълъг арест. Предпоследното им задържане бе за кратко и те бяха освободени през пролетта на т.г. пак срещу показания за дилъри.

В момента за Жабата работели между 40 и 60 пласьори, а печалбите им са скочили драстично, твърдят разследващи. Голяма част от парите им обаче отивали да се пазят от покушения, последно в ъндърграунда се носел слух за обявена нагарада от 100 хиляди лв. за главата на Джуката.