Наркотиците, отношенията с Мик Джагър и някогашната му годеница Мариан Фейтфул, затворът, любовите: китаристът на „Роулинг Стоунс” Кийт Ричардс описва вселената на рокендрола в автобиографичната си книга "Живот" ("Life"), която ще бъде на пазара във Великобритания на 26 октомври, предаде Франс прес.

Откъси от книгата публикува лондонският "Таймс". В тях се разказани епизоди от историята на Стоунс от основаването на една от най-прославените рок групи на 20-и век.

Ричардс нарича Джагър "Ваше величество" или "Бренда" и твърди, че той станал нетърпим в началото на 80-те години. "Бях привързан към Майк, но не съм бил в ложата му от двайсетина години.

Понякога си казвам: приятелят ми липсва и се питам - къде ли е той?", пише 67-годишният китарист. Той се хвали, че "свил" годеницата на Брайън Джоунс, един от основателите на групата, при пътуване в Испания. "Спомням си уханието на портокаловите дръвчета във Валенсия. Не се забравят детайлите, когато излезете за първи път с Анита Паленберг", пише Ричардс.

Той разказва как една нощ го арестували в Лондон, след като се надрусал. "Почукаха на вратата. Погледнах през прозореца и навън видях тълпа от джуджета, облечени еднакво. Бяха полицаи, но аз не знаех. Изглеждаха съвсем дребни, в тъмносини дрехи и блестящи каски. "Как сте се нагиздили! Трябваше ли да ви очаквам? Все едно, влезте, навън е студено", казал им той, преди да го арестуват.