Папа Бенедикт XVI е предупредил френския президент Никола Саркози да не води съпругата си Карла Бруни във Ватикана, където той беше на посещение преди няколко дни.


Според издания на Ботуша представители на Светия престол са изпратили недвусмислено съобщение на посланика на Франция, в което се казва, че Бруни, която е родена в Италия, не е добре дошла там.

Някои италиански медии твърдят, че главата на Римокатолическата църква се е опасявал, че печатните издания биха се възползвали от визитата на френската първа дама, за да публикуват нейни голи снимки. Фотографии на бившия модел, на които тя е гола или почти гола, са били публикувани във вестници по целия свят.

„Ватикана искаше да избегне негова обща снимка с Бруни да стои до нейна стара пикантна фотография на първите страници на вестниците”, пише един от седмичниците на Ботуша.

В крайна сметка певицата не придружаваше френския държавен глава по време на визитата му във Ватикана. Бруни си остана във Франция и при първото посещение на Саркози в качеството му на президент във Ватикана през декември 2007 г. Тогава причината тя да не придружава държавния глава бе, че двойката не бе сключила брак.