Български характер демонстрира Ромина Андонова. "Мис България 2010" показа пред световните модни корифеи, че с нея и родината й шеги няма да търпи.

Ромина разказа пред bliasak.bg, че е имала спречкване с екипа, занимаващ се с подготовката на участничките, които ще се борят за короната на "Мис Свят". Финалът е на 30 октомври в Китай, а в момента тече подготовка.

"Стана ми адски тъпо. На излизане преди да направим кръг, в който танцуваме всички, докато отидем до сцената, звучи някакво латино и организаторите искат да се придвижваме със стъпки от ча-ча-ча. Тогава им казах: "Хора, аз с тази народна носия, не върви някак, айде на другите им отива, ама аз как да танцувам ча-ча-ча с носия?!", оплакала се Ромина Андонова.

Организаторите обаче надменно и безпардонно й заявили, че ако не й харесват изискванията, може да си ходи. "Скорпионът в мен се пробуди в този момент, но си замълчах. Все пак е голяма чест от толкова момичета да ме изберат, затова ще го измисля с танца някак си", споделя Ромина.

Всъщност да покажат националните си танци на финала са допуснати само 5 миски от целия свят. Ромина е сред тях и ще представи Балканите с ръченица.