Без прецедент във фолк историята бе вчерашната изява на Есил Дюран и Ивана на сцената на клуб БИАД! Двете изпълнителки направиха забележително шоу като смесиха класиката в чалгата с класиката в джаза.

Еклектичният микс от музикални стилове е запазена марка на Есил Дюран, която от няколко седмици насам всеки четвъртък изненадва публиката на клуба със своите нетрадиционни импровизации. За да бъде този път още по-оригинална и забавна Есил включи в пиано бар вечерта и приятелката си Ивана.

Звездите на Пайнер изпяха в дует едни от най-големите чалга хитове, известни парчета от българската естрада, цигански романси и евъргрийни. Двете представиха песента „Нещо нетипично” в суинг вариант и изпяха „Шампанско и сълзи” на сръбски и български език.

Кулминация на програмата бе изпълнението на култовото парче на група Сигнал – „Сбогом, дано си щастлива” и на песента на Тоника „Здравей, как си приятелко”.

Истинска сензация за гостите на БИАД бе присъствието на певицата Галя, която дойде от любопитство в клуба, за да чуе на живо как Есил Дюран джазира поп фолка. Припомняме ви, че само преди седмица бившия вокал на група „Те” Любо се поклони пред таланта на Есил. Като специален поздрав за Галя, Ивана изпя парчето Let's Twist again, в което се включи и Галя.