Концертът на Scorpions, който трябваше да е довечера на стадион „Академик”, ще бъде осъществен до две седмици, обещаха легендарните музиканти.

Промяната бе наложена заради влошеното здравословно състояние на фронтмена на групата Клаус Майне. Те ще впишат София в турлистата си около 25 октомври.

Музикантите имат десет дни почивка между 22 октомври и 2 ноември, когато ще са концертите им във френския град Нант и украинската столица Киев. Именно тогава ще вкарат в графика столицата ни, както и участието в Атина, което трябваше да бъде на 6 октомври, но също се отмени.

Засега обаче Scorpions не са обявили точни дати и за двата концерта. Участието им в София дори не бе отбелязано като отменено в официалния сайт на групата до вчера следобед. Купените билети за концерта ще важат без презаверка за новата дата, обясниха организаторите.

Те допълниха, че все още остават съвсем малък брой непродадени пропуски за шоуто, които е възможно да свършат всеки момент. Въпреки променената дата мястото за концерта си остава същото – столичният стадион „Академик”, който се намира зад хотел „Плиска”. „Всеки ден проверяваме за времето и синоптиците уверяват, че в края на месеца ще е топло, така че няма да има проблем с концерта на открито”, разкриха още организаторите.

Сцената, която се строеше в продължение на 3-4 дни, вече е прибрана. Всички приготовления около концерта ще се подновят отново преди окончателно определената дата. Близо 540 души лъскаха терена за събитието. Стадионът ще се сдобие с нови огради и пейки за концерта.

Ще има и светлинно шоу, с което Scorpions се славят като едни от най-добрите в това отношение и от години са еталон по въпроса. Именно за професионализма и невероятното шоу, което изнасят звездите на сцената, разказва основателят и китарист на легендите Рудолф Шенкер в книгата си Rock your life („Разтърси живота си”) на издателство „Махалото”. Премиерата на четивото беше вчера.