Мерил Стрийп и Джулия Робъртс ще участват в екранизацията на пиесата „August: Osage County", която сценаристът и режисьор Джон Уелс („The Company Men") подготвя.

Пиесата на драматурга Трейси Летс, която е базирана на собствения му живот, е черна комедия, спечелила награда „Тони" за най-добра пиеса и „Пулицър" за драматично произведение.

"Дядо ми се самоуби, когато бях по-млад и това остави траен отпечатък в съзнанието ми. Тази тема ме преследва през почти целия ми съзнателен живот. Стигнах до извода, че най-добрият начин да разкажа историята е като вкарам в нея 13 герои и я развия в три действия - получи се много обширна, истинска американска пиеса", споделя авторът.

Номинираната за рекордните 16 награди „Оскар" Стрийп ще играе Вайълет Уестън - пристрастената към хапчета властна майка на Робъртс, чието възпитание тотално е невротизирало дъщеря й.

Никак не би било учудващо проектът на Уелс да бъде един от основните фаворити на Американската академия за филмово изкуство при следващото раздаване на златните статуетки.