Георги Мамалев възкръсна за широката аудитория, след като бе избран за водещ на “Байландо”.

Талантливият актьор e лице на риалити шоуто, в което известни личности пеят и танцуват. Мамалев ги разбира тия работи, след като игра джайв и румба в "Денсинг старс", пише blitz.bg.

Роден е на 5 август 1952 г. в село Мамарчево, Ямболско. Когато кандидатствал във ВИТИЗ, повечето професори го гледали отвисоко - дребно на ръст селянче, говорещо на ямболски диалект.

Голямата му дарба на комик обаче уловил великият Апостол Карамитев и взел дребосъка в класа си. Очакванията на Карамитев се оправдали твърде скоро. Още в началото на кариерата на Мамалев ролята на барабаниста в "Оркестър без име" го изстрелва в зенита на славата.

Жоро е заклет домошар. Може би защото рядко се свърта вкъщи, пък и съпругата му Ели, която е адвокат, цял ден търчи по задачи.

Днес някогашният бохем не затваря ресторанта под покрива на Народния театър, а кротко присяда на домашната трапеза с дългогодишната си половинка.

Хапват повече от обилно - салати, специалитети, салтанати, което личи от “фрикаделената” фигура на Мамалев, не че в началото на кариерата си младежът от Мамарчево блестеше с кой знае колко стройни телеса.

Колегите му шушукат, че Мамалев е под чехъл и булката му го държала повече от изкъсо. Всъщност Ели е “некоронованата” глава на семейството, коментират нравите във фамилията семейни приятели.

Въпреки че мнозина го мислят за незлоблив смехурко, актьорът често се гневи. Жена му обаче хич не се впряга.

“Истината е, че е много смешен, особено когато реши да се скара. Имаш чувството, че го гледаш на кино - един такъв мъничък, гневен герой. И ние избухваме в смях, от което той още повече се ядосва…”, откровеничи г-жа Мамалева.

За разлика от повечето си събратя от гилдията, които тънат в унизителна сиромашия, комикът и жена му се радват на охолно житие-битие. По-големият син на актьора Георги Мамалев - Сашо, не успя да пробие като актьор в Америка, където замина 16-годишен именно с цел да завладее Холивуд, но за сметка на това е мениджър във верига магазини за скъпарски бижута в Ню Йорк.

От работа нямал много време за гаджета, пък и внимателно подбирал сериозните си връзки. "Трябва да бъдат от много добро семейство, с добро образование, много красиви, високи над метър и осемдесет...", допълва претенциите на родата към бъдещата снаха той.