Слави Трифонов ще използва престоя си в Америка, за да се лекува. Дългия е предплатил още през юни терапията си в една от най-елитните клиники във Вашингтон, твърди столичен вестник, цитиран от БЛИЦ.

Най-вероятно ще бъде приложено лечение със стволови клетки, цената на което надхвърля 30 хил. долара. Трифонов и екипът му заминаха за Америка във вторник със специално нает частен самолет.

Преди да се качат на самолета Трифонов и подчинените му не пропуснаха да запалят свещ в столичния храм "Свети Георги". Няколко минути шоуменът замислено се взираше в пламъчето на вощеницата и по всичко личеше, че е изключително съсредоточен в молитвата си към Всевишния.

Отдавна не е тайна, че здравословното състояние на плевенчанина никак не е розово. Слави има сериозни проблеми с очния си нерв, които го докараха до частична слепота и болезнени спазми при излагане на силна светлина.

Дългия ще трябва да вмести консултациите в елитната вашингтонска клиника в една натегната програма от 6 концерта. Продадени са хиляди билети. Заключителното шоу ще бъде на 6 октомври в Торонто, а на 10-и трупата се връща в София.