Джордж Майкъл, който бе осъден на 8 седмици затвор за шофиране в нетрезво състояние, бе прехвърлен в затвор с по-лек режим.

В петък Майкъл напуснал лондонския затвор Пентънвил, където излежават присъдите си изнасилвачи и педофили, и бил преместен в затвора от категория "С" Хайпойнт в графство Съфолк, където ще бъде в компанията на 1000 затворници, включително убийци.

На 14 септември 47-годишният певец и композитор получи присъда от 2 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 1250 паунда. Освен това Майкъл е лишен от правото да управлява автомобил за пет години. Той обаче ще излежи ефективно само половината от присъдата си, след което ще бъде освободен условно.

На 4 юли Майкъл се блъсна с автомобила си във фотографска будка в северен Лондон. След като бе задържан, той призна, че е карал пиян.

Понеже не бе причинил сериозни щети или жертви, Майкъл разчиташе, че статутът му на мегазвезда ще му помогне да се измъкне с по-леко наказание. Съдията обаче заяви, че това е поредното от многото нарушения, извършени от певеца в нетрезво състояние и затова заслужава по-строга присъда.