Осем хиляди евро за една от последните червени рокли на "Валентино". Това е доказателството за ролята на модата в живота на Камелия Воче.

Не просто дрехи, а истински бижута. Джаз певицата и водеща на светското предаване "7-мо авеню" по ТВ7 притежава уникална колекция от подобни прелести. В допълнение към тях има и цяла стая с обувки, в която не по-малко внимание привличат и чантите й.

След като се върна от Апенините, където спечели сърцата на непредсказуемите италианци с чаровната си усмивка, Камелия започна живот на бързи обороти. Най-постоянният й тоалет напоследък е от джинси, ризи и джапанки. С тях водещата успява да приготви сутрин закуска на двете си деца Самуел и Деси, да дотича до студиото и да направи репетицията, преди да влезе в ефир с Мон Дьо в 10 часа.

От четирите месеца, през които двамата са на екран, Камелия избира тв гардероба от собствения си. Но нито една делнична утрин не е повторила визия.

Сега отскача до Апенините, за да окоси тревата в градината си, нейната гордост, и рядко за пазар. Всъщност шопинг терапията изобщо не върви по Воче. Когато трябва, харчи пари здраво - от главата до петите. И след това рядко прави други комбинации. Така рискът да сгреши е почти минимален. А и не предизвиква по никакъв начин фешън полицията по столичните булеварди.

Всичко по Камелия е от сой. Най-често по нея се чете дългогодишната й страст - "Блумарин". Женствените и младежки дрехи на Анна Молинари са едновременно секси и удобни.

Всичко произведено в Италия е в сърцето на Воче. Все пак почти целият й гардероб е оттам. Въпреки трите зловещи обира, които преживява на Ботуша, Камелия си остава вярна на бутиковите бижута и красивите тоалети. След една от кражбите става ясно, че завинаги се е простила с две рокли за сцена "Версаче" и уникални накити на Damiani, Bulgari и Cartier, както и с наследството от баба си. Но и сега колекцията й не е по-малка.

В стаята й за обувки са само перли в короната от модната индустрия. Принципът, когато купува патъци, е: по-добре един чифт скъпи, отколкото десет евтини. Последната придобивка са черни кожени "Гучи" с ленти и 13-сантиметров ток, с които Воче много се гордее.
"Това, което слагам върху себе си, винаги ми е любимо. Аз нямам дреха, която да купувам между другото, без да се знае защо. Всичко е взето с тръпка", лаконична е Камелия.

Лудостта в гардероба й са любимите джинси "Кавали" за 1550 евро. Когато ги купува, Воче пее по най-изисканите партита на Ботуша. Марта Марцото, дамата на голямата мода в Италия, кани често за участия жената със златен глас. На подобно участие
Гай Матиоло забелязва, че носи негов модел. След това дизайнерът обсипва със скъпи рокли всеки концерт на певицата. А и не само той. "Обличат те с удоволствие. Наистина са щедри, ако забележат, че имаш възможност да показваш техните тоалети по участия", разкри Камелия.

Обичта към дрехите Камелия е придобила от малка. Майка й, емигрант в Америка, скъсявала разстояние между нея и дъщеря си с ценни подаръци. Вкусът й още оттогава е формиран със стойностни имена. Сложи това или не слагай онова, досадните правила в модата не тормозят вече Воче. "В един от "моите" магазини купих обувки и ги карах да търсят същия цвят чанта. А те ме изгледаха и ми казаха: "Абе, Камелия, защо го правиш?".

Комплексираното правило тип "Шанел" - винаги закопчано, квадратно, цвят по цвят, вече е супер демоде, убедена е певицата. Всички цветове са нейни, а един повече. Тюркоазено синьото е голямата й страст. Любимите й чанти са нестандартните форми на "Брачелини". Но най-уникалният екземпляр в колекцията й е чантата корона от Марта Марцото. Струва около 1500 евро в магазина.
Модната й небрежност започва с аксесоарите. В целия й гардероб не се намира и един шал. А всички колани са й подарени. Пада си по шапките - десетина страхотни екземпляра затварят гардероба на Камелия Воче. Всъщност той винаги е отворен за новото.