През последната година и половина Ана Иванович беше в интимни отношения с австралийската голф звезда Адам Скот. Иванович обаче взела решението да загърби любовта след катастрофалното за нея лято.

Тя смятала, че именно връзката й със Скот е основната причина за слабите й резултати. Бившата номер 1 в света се срина до 65-о място в ранглистата на УТА и отпадна още в първия кръг на "Уимбълдън".

"Тежко е, когато загубиш толкова много мачове. Но аз съм щастлива, че успях да остана силна", коментира чаровната сръбкиня.

Ана Иванович за кратко се изкачи на върха в световния женски тенис през 2008 година, след като спечели титлата на "Ролан Гарос" и игра още два финала в турнирите от Големия шлем. Няколко контузии и непостоянството в представянето й обаче се отразиха крайно негативно върху нейното класиране и през юли тя "стигна дъното" с 65-ото си място.

В последните седмици Иванович постепенно възвръща формата си и вече е 40-а в света. На "Ю Ес Оупън" тя достигна до осминафиналите, където претърпя тежко поражение с 2:6, 1:6 от белгийката Ким Клайстерс.

Връзката между Иванович и Адам Скот започна през февруари 2009 г., а за първи път двамата се срещнаха няколко месеца по-рано по време на заснемането на рекламно видео за компанията "Ролекс". Преди това Ана имаше краткотрайна афера с Фернандо Вердаско, който минава за един от най-големите плейбои на корта.

Sportal.bg