Къванч Татлъту, прочул се у нас като Мехмет от сериала “Перла”, сваля българки в интернет-сайт. Профилът му обаче е менте! Това разкрива турският портал Uchankish.com. Историята бързо е раздухана от най-тиражните турски вестници “Миллиет” и “Хюриет”.

Причина за драмата е, че незнаен български шегобиец се е регистрирал със снимката на красавеца в impulsе.bg, за да сваля мацки онлайн. Името, с което се представя в мрежата обаче, не е Къванч Татлъту, а Кива Татлу - хем звучи подобно, хем не е баш същото. В замяна на това от името на всеобщия женски любимец неизвестният “кибер-гларус” отправя доста неприлични предложения на момичетата.

Комшийските медии наричат това “провокация” и дават думата на зеленоокия хубавец Татлъту и мениджърката му Еринн Ерсюмер за пространни опровержения.

“Къванч не е регистриран в нито една социална мрежа. Той няма профил нито във Фейсбук, нито в Туитър. Затова няма смисъл да се търси контакт с него по този начин. Тази фалшификация уронва авторитета му”, заявява мениджърката. “Ще изпратя съобщение до българските медии, че това, което пише в интернет, не е вярно. Не искам от мое име никой да пострада. Навсякъде има хора с лоши намерения”, допълва Татлъту.

Проверка на “Труд” показа, че сайтът impulse.bg се използва главно за запознанства и в повече от 500-те му страници с по 12 профила има доста българи с турско самосъзнание.

Незнаен почитател е регистрирал турската звезда и във Фейсбук, но там профилът му не е поддържан и има само няколко снимки.

Турските медии определят актьора като “Брад Пит на Близкия изток”. Фалшивата новина, че ще се жени, потопи в скръб и половин България.

Продуцентът на международния конкурс “Най-добър модел на света” (Best Model of the World), който миналата есен се проведе у нас - Силвестър Лолов, преговаряше с Къванч за идването му в София. Защото кариерата на актьора тръгва от победата му в тази надпревара. Но не успяха да постигнат съгласие за размера на хонорара.

Татлъту знае колко е популярен в България и с неохота отклонява предложенията за гостуване, твърдят близки до звездата. Но Къванч снима пет дни в седмицата, а в почивните си дни участва в реклами. Така че би приел само оферта, която може да го компенсира финансово.