Където е Сесил Каратанчева, там е скандалът. След наказанието за допинг и решението да играе за Казахстан около тенисистката отново се вдига шум. Не заради резултатите й по кортовете, а около нейния личен живот.

Този път с нещата ще се занимава МВР. Някой свалил от личния профил на Сесил във фейсбук снимки, които бяха качени в интернет и публикувани в наши вестници. Тъй като кадрите са предимно от купони, които Каратанчева много обича, а има и такава с целувка с момиче, коментарите и заглавията са, че родената в София бивша №35 в света си пада по жени.

Пуснали сме жалба в 6-о РПУ за компютърно престъпление. Трябва да открием кой е влизал в профила. Това е поръчка срещу нас и опит да бъдем дискредитирани. Сесил може да има проблеми с някои от своите договори. Какво толкова, че момичета танцуват и се целуват? По клиповете фолкзвездите непрекъснато го правят, но никой не ги е обявил за лесбийки, коментира бащата Радослав Каратанчев. Той е почти сигурен кой е дръпнал снимките и обеща да търси правата на дъщеря си в съда. Иначе Сесил ходи с бившия тенисист Митко Благоев.

Полиция ще проверява кой дръпна снимки от профила на Сесил Каратанчева във фейсбук и ги качи в интернет.

Личните кадри на играещата за Казахстан тенисистка бяха публикувани в сайтове и вестници. Тъй като фотографиите са предимно от купони, се вижда как 20-годишната софиянка танцува, позира и се целува с други момичета. Това даде повод за заглавия и коментари, че Каратанчева е с лесбийски наклонности.

Пуснахме жалба в 6-о РПУ за компютърно престъпление. Полицията трябва да провери кой е влизал в профила и е свалил снимките. Това изобщо не е случайно и е поръчка срещу нас.

Колко други момичета танцуват и се целуват, същото правят фолкзвездите по клиповете, но никой не ги е обявил за лесбийки. Това е опит за дискредитиране и може да навреди на договорите на Сесил, тъй като тези сайтове се гледат по цял свят. Приложили сме публикуваните снимки в жалбата и ще съдим тези, които са ги използвали. Всъщност, ако се докаже престъпление, тези хора ще бъдат съдени от държавата. Те ще трябва да обясняват защо са обявили дъщеря ми за такава, коментира Радослав Каратанчев.

Самата Сесил е много разстроена. Това са си мои лични снимки и как изобщо може някой да бръкне в профила и да ги вземе, без да пита. Някой си прави реклама на мой гръб, сподели бившата №35 в света. От семейството обясниха, че във фейсбук Сесил няма много приятели от България. Повечето от тези, които тя е допуснала до профила си, са също тенисистки (поне 300 души), повечето от чужбина, и едва ли някоя от тях ще си позволи да разбие паролата и да направи подобно нещо с личните снимки на Каратанчева. На свалените и публикувани в нашите медии кадри присъстват и други известни хора, но те са изрязани съвсем умишлено, твърдят от фамилията.

По време на инцидента Сесил бе в Истанбул и игра квалификации за турнира ($ 220 000). В Турция тя отстрани 0:6, 6:1, 6:3 Екатерина Дзехалевич (Блрс), но после загуби 6:2, 6:7 (5:7), 3:6 от Северин Белтрам (Фр).

Намеците, че изтърпялата наказание за употреба на допинг бивша четвъртфиналистка от откритото на Франция “Ролан Гарос” е обърнала резбата, едва ли имат основание. Сесил по принцип е известна като голяма купонджийка и в София често може да бъде забелязана по дискотеки и чалга клубове. От известно време Каратанчева е гадже с Митко Благоев. Синът на бившия ни известен щангист Благой Благоев бе тенисист, а сега е треньор. Когато са в Австралия, Каратанчеви редовно гостуват и тренират при Благоеви. Наскоро Сесил и Митко присъстваха на откриването на магазин в центъра на София и това даде повод за слухове, че се готви сватба, но от семейството на Сесил отричат.

Историята със снимките от фейсбук е само част от многото случаи, когато около Каратанчева е имало скандали. Освен с положителната допинг проба тя предизвика остри реакции и с решението да се състезава за Казахстан.