Shakira и специалните гости Freshlyground ще изпълнят #1 хита “Waka Waka (This Time For Africa)” по време на церемонията по закриването на Световното първенство по футбол. Изпълнението ще бъде на стадиона Soccer City в Йоханесбург на 11 юли в 6:42 местно време, преди големия финал за купата и ще бъде предавано от всички официални партньори на FIFA.

Sony Music обяви, че парчето на Shakira с Freshlyground Waka Waka (This Time For Africa), официалната песен на Световното по футбол 2010 е с над милион продадени копия. В историята на Световните първенства “Waka Waka” е най-бързо продаваното парче и сингълът на Световно първенство с най-големи продажби в дигиталната ера. Всички приходи ще бъдат дадени за Официалната благотворителна кампания на Световното първенство 2010 FIFA “20 Centers for 2010.”

Песента е написана и копродуцирана от световната суперзвезда Shakira и е интернационална както и световното първенство. Вдъхновена е от африканския марш “Zangalewa”, станал известен от камерунската група Golden Voices и съчетава афро-колумбийски инструменти и ритми с типичното звучене на южноафриканска китара. Waka Waka (This Time For Africa) е включена в албума “Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album™”, издаден от Sony Music Entertainment/Вирджиния Рекърдс.