Боб Дилън ще постои по-дълго у нас, за разлика от всички други звезди, които ни уважиха напоследък. "Стандарт" се добра до дневния му график. Световноизвестният музикант и интелектуалец ще кацне днес в София до 12 ч. Ще отдъхва в петзвездната си обител до вечерта. Бендът и озвучителите ще направят саунд чек в зала номер едно следобед.

Гениалният рок воин ще пристигне триумфално в НДК някъде около 18,30. При него всичко е като по часовник. Звездната му вечеря ще бъде готова и ще го очаква сервирана между 18,30 и 19 ч. След този час отварят вратите, а концертът се очаква да започне около 20.

Тировете с продукцията пристигнаха в полунощ, веднага след шоуто на Дилън в сряда вечер в Букурещ. Екипът на поета с китара, наброяващ 60 души, някъде призори беше в столицата ни. Кирил Маричков е начело на музикалното ни войнство, което ще се наслади на хитовете на Боб Дилън. "Отиваме с жена ми Веселина.

Не може толкова голяма звезда да идва у нас и да не бъдем на концерта. Ако Дилън някога ми е повлиял, то е по отношение на текстовете. Те трябва да са самостоятелни творби", каза Щурецът. Кирил Маричков е бил на всички знакови концерти до момента у нас и има билет и за Елтън Джон. "При него също има много рок. AC/DC бяха великолепни, толкова честни в музиката си. Личи си, че шоумашината не ги е смляла, и правят песните си както си искат. Мадона обаче я пропуснах. Сега чакам само "Ролинг Стоунс" и U2. Другите големи съм ги гледал в чужбина", каза още Маричков.

Първата среща на Васко Кръпката с Боб Дилън била, когато отстрелял картичка с лика му на стрелбище през 70-те. Отначало си помислил: "Брей, какъв рок герой!". Не го харесал веднага, защото бил на вълна "Лед Цепелин". Но днес има всичките му албуми, осъзнал с времето какъв гений е Цимерман, който с музиката си проявява ирония спрямо напудрения свят. Естествено, Васко Кръпката купил билет в деня на пускането им. Отива с тайфата.

Графа пропуска пореден култов концерт. Певецът признава, че от работа няма време. Още една рок легенда, която няма да види на живо. Яд го е и за AC/DC. В тази група са още рок лъвицата Милена, която отново заради музикални ангажименти няма да бъде в оркестрината, и бандата "Сънрайз", която ще изнася концерти с Кен Хенсли.

Радиоводещият Драго Симеонов е толкова голям фен на Боб Дилън, има билет, но се страхува да не се разочарова, когато го види на живо. И не защото се съмнява в шоуто му, а поради опасения, че Боб Дилън ще направи поредния си експеримент с публиката. Драго познава из основи творчеството му и го определя като най-големия особняк на рок сцената. Затова пък Джейсън Момоа, който снима Конан у нас, се кани от две седмици на концерта. Чаровникът с плитките изпусна AC/DC заради снимки и ангажименти с бебето, сега обаче иска да заведе жена си Лиса Боне на шоуто.