- Ромина, излязоха публикации, че титлата ти "Мис България 2010" е нагласена от големия брат Красимир Маринов-Маргина като признателност за връзките ти със СИК и с неговия по-малък брат Николай Маргин. Доколко е вярно това, че неведнъж си била засичана в компанията на Малкия Маргин по лъскавите столични заведения като "Червило", "Гранд де Лукс" и Кемпински-Зографски"?

- Лично не познавам нито един от двамата братя, категорично. Но беше ми ясно още веднага след спечелването на короната, че няма начин да не плъзнат всевъзможни слухове. Очаквах да чуя какво ли не и вие сега не ме изненадвате.

Аз съм виждала Големия и Малкия Маргин само от страниците на вестниците и всички ги познават оттам, защото в България стана така, че лицата на мутрите са по-известни от всички. Вие не ги ли познавате? Това означава ли, че имате връзка с тях?

За себе си мога със сигурност да кажа, че никога не съм била в една и съща компания с Маргините в заведенията, които цитирате, нито където и да е другаде. Ако са били скрити в някое сепаре по същото време, когато аз съм присъствала, то въобще не съм ги забелязала, нито съм знаела, че са там.

Ужасно ми е неприятно, че тутакси и механично у нас се свързват имена на известни жени и разни престъпни босове. Сякаш е закон... натрапен закон.



- А с кого беше свързана ти? Нали не винаги си била сама, както в момента?

- То вече писаха, но аз и не го крия, че дълго време бяхме заедно с Наско Курдов, футболиста, който играе в Германия. Той е син на нападателя Петър Курдов и играе в немския "Леверкузен". Имахме дълга и хубава връзка и аз съм живяла при него в Германия доста време. Но от една година пътищата ни се разделиха. Обаче не сме се карали и си останахме приятели. Но с времето започнахме да се чуваме все по-рядко и сега пък от няколко месеца въобще не съм го чувала.

- Преживяла си ужасен инцидент миналото лято, кога остави патериците?

- Инцидентът беше наистина ужасен, но слава Богу, с щастлив край. Аз много обичам екстремните занимания, вкючително и карането на АТВ, с което паднах. На 7 юли отидохме с приятели на язовир "Искър" да караме джет и АТВ. Паднах и жестоко си натроших на няколко места кръстова кост и счупени срамните кости, въобще целият ми таз е бил натрошен. Два месеца лежах на легло и след това известно време ходих с патерици, защото това е фрактура, която се възстановява доста трудно.

Най-гадното беше, че от самото дере, където бях паднала, за да се придвижим до колите и да ме откарат в Пирогов, трябваше да се кача пак на АТВ. С такава фрактура беше неописуема болка, буквално лежах върху гърба на моя приятел. Аз не исках майка ми да разбира и си мислех, че просто ще отида в “Пирогов”, ще ми кажат какво да правя и ще се прибера вкъщи. Затова се обадих на майка, че отивам с приятелки на кафе и малко ще се забавя.

Но в “Пирогов” обаче като ме видяха, първото нещо беше да се обадят да ми запазят стая и веднага ме приеха в отделението. Изкарах близо два месеца в “Пирогов” и оттам си тръгнах на носилка. Останалото време излежах вкъщи.

Започнах постепенно да ставам от леглото, да отварям прозореца вкъщи, после започнах да се придвижвам с патерици. На 20-ия ден вкъщи ги хвърлих, защото исках по-бързо да тръгна. Сега съм си запазила патериците, но само за спомен и се надявам никога повече да не ми потрябват. Нищо че са поръчка по моя ръст (смее се).

- Заговори се, че принадлежиш към секта по повод татуировката на ръката ти. Вярно ли е и какво означава този надпис?

- Никаква секта, аз съм източноправославна, не съм сектантка. Надписът на татуировката означава "Принадлежа на Господ". Направих си я малко след инцидента, след “Пирогов”, защото бях много повлияна тогава от случката. През тези два месеца на легло аз само лежах и мислех, тогава ми се проясниха много работи, осъзнах много неща, кои са истинските приятели и важни неща в живота. Това е нещо, което съм почувствала.

- От малка ли дръпна на ръст и красота?

- О, не! Бях мъничка и черничка. По-дребничка бях и много спокойно дете, за разлика от сега. Майка ми много се е хвалела с мен, колко съм кротка, за разлика от брат ми. Той ми е пълна противоположност. През пубертета израснах до 177 сантиметра и не знам дали ще продължа още. Високият ръст не ми създава проблеми при контактуването и дори мисля, че ме прави по-привлекателна за мъжете. Повечето харесват високи жени.

- Можеш ли да готвиш или изцяло си се отдала на поддържането на външността си?

- Ами няма да лъжа - не мога да готвя! Естествено, имам желанието, просто съм нямала възможност да бъда научена. Аз по принцип не закусвам, стремя се обаче да се храня здравословно. Докато бяхме една седмица на подготовка с всички момичета, ни бяха наложили суперздравословен режим. Аз много обичам сладко, ама много, обожавам да си хапна шоколад. Това е нещото, без което не мога - млечен шоколад.

Пушила съм по-рано, но сега, разбира се, че не пуша. Някои от големите манекенки пушат като комин, обясняват с това, че са страхотно изнервени по време на модни сесии. Цигарите били успокоявали и някакви такива работи... Но аз съм се ангажирала с каузата да живеем здравословно и да запазим природата. Затова съветвам и всички момичета да откажат цигарите.

А покрай каузата да съхраним природата се усещам, че започнах много по-често да загасям лампите и да спирам водата. Нещо, за което аз преди, особено за вода, не бях особено пестелива. Но сега като се замисля кое наистина е важно... И така - тук загасям лампа, там затварям чешма - да я пазим тази природа (смее се).

Аз следвам "Биология" в Софийски университет и възнамерявам, след като завърша, да се занимавам с морска биология. В момента отглеждам вкъщи две костенурки - имат си аквариумче и стълбичка, по която се качват, много са палави. Определено искам да направя магистратура и да работя по специалността си, след като завърша.

И като цяло не мисля, че сега е времето да се занимавам с мъже. Пред мен е конкурса “Мис Свят”... (смее се).

- С родителите си ли живееш, кой ти помага повече?

- Живея с мама, името й е много красиво - Елмира. Нашите са разделени от известно време, но са в перфектни отношения. Баща ми живее наблизо и ми помага с всичко, с което може. Той си има собствен бизнес - ресторанти и кафета, майка ми също си има бизнес - тя е собственик на една от първите школи по чужди езици и частна детска градина с английски език "Алина". Има две дипломи за висше образование и правото да преподава английски навсякъде, включително и в чужбина.

Брат ми следва компютри в Нов български университет и казва, че сега още повече момичетата му се лепят. Всички казвали: "О, ти си братът на Мис България". Той засега няма амбиции да става също манекен, но е много красив. И много ме подкрепя.

- Криеш ли по-специални тайни за външния си вид?

- Използвам качествена козметика, но не залитам по скъпи марки. Два пъти седмично си правя пилинг на цялото тяло със скраб. Много боди лосиони употребявам, а за лицето нищо особено. Задължително овлажняващи кремове за кожата. За косата си не използвам нищо по-специално, не съм против бабините рецепти, но не са за мен. Само веднъж се опитах да направя тази известната маска с яйце, но резултатът беше трагедия.

- Имаше ли съскания между участничките по време на самия конкурс?

- Може би, но не пред мен. Естествено, имало е някакви коментари, но като цяло бяхме много задружни всички момичета. По време на престоя ни в хотела беше много весело и забавно, и репетициите с хореографа за постановката бяха много весели. Аз бях много емоционално настроена в момента, когато Антония Петрова ми предаваше короната и не чух какво точно ми каза, беше почти без думи.

Нещо каза, само че е много тежка. Очакваше се след това да се видим с нея и да говорим нормално, но нито на нея, нито на мене ми стигна времето.

А най-нелепият въпрос, който чух след конкурса, беше “Кога ще си пускам домашно порно?”. Нямам никакво намерение и на никаква цена...

източник: БЛИЦ

Галерия на Ромина Андонова - Мис България 2010 !