Мики Рурк е убеден, че меката на киноиндустрията е пълна с посредствени актьори, които стават известни благодарение на мултимилионните продукции, но въпреки това "не струват".

Актьорът от "Кечистът" бе на първите страници на почти всички издания в САЩ, когато определи своя колежка като "задник, която заблуди всички, че е по-добра, отколкото е всъщност". Наскоро Рурк изля презрението си към останалата част от гилдията, наричайки ги "актьорчета с нищожен талант", предава БГНЕС.

"В днешно време можеш да бъдеш по-слаб актьор и от посредствените и пак да станеш шибана филмова звезда. Имам уважение към много малко актьори и актриси. Някои от актьорчетата се правят на голямата работа, но всъщност са известни, само защото филмът им е направил 200 млн. долара в бокс офиса. Въпреки всичко те не стават. Нямам никакво уважение към тях и правя така, че да го знаят", коментира скандалният Рурк.

57-годишната звезда прави всичко възможно, за да не се намесва личния му живот в работата, защото се радва, когато получава големи чекове. "Беше много важно за мен да оставя тези мои чувства настрани, знаете ли, това е бизнес. Ако целуваш правилния задник и изкараш късмет- може да издържиш 10 години на екран. Така, че засега си затварям устата и ще си гледам кучетата чихуахуа", добави той.