Скандалната поп изпълнителка Лейди Гага се преборила със страстта си към кокаина, благодарение на мъртвата си леля, чийто дух живеел в нея. Това разкрива звездата в ексклузивната си автобиография, съобщава британският таблоид News of the World. 

23-годишната изпълнителка признава, че се тъпчела с „пакети" кокаин, за да получава вдъхновение за музиката си.

"Мислех, че ще умра", разказва Лейди Гага, чието истинско име е Стефани Джоан Анджелина Германота.

"Исках да бъда като артистите, на които се възхищавах - Мик Джагър, Анди Уорхол. Смятах, че единственият начин да се превърна в такава звезда е да живея по техния начин", допълва звездата.

След това обаче певицата осъзнала, че в нея е въплътен духът на сестрата на баща й, която била художничка, но починала на 19-годишна възраст.

„Получих видение, че трябва да довърша работата й", допълва ексцентричната изпълнителка.

Бисексуалната Гага разказва също как веднъж, когато била никому неизвестна, се съблякла гола по време на изпълнение в нюйоркски клуб, за да раздвижи позаспалата тълпа. Реакцията на публиката тогава създала скандалния образ на Лейди Гага.

Тя толкова се ядосала, че всички говорели по време на песента й и никой не й обръщал внимание, че раздрала тениската и полата си и седнала върху пианото. Довършила парчето по сутиен, бикини, мрежести чорапи и бели обувки.

Псевдонимът Лейди Гага пък се родил благодарение на печатна грешка. Неин автор е продуцентът Роб Фусари, според когото Стефани много напомняла на Фреди Меркюри. Веднъж вместо да напише Radio GaGa, сбъркал с Lady Gaga и влязъл в биографията на звездата...

„Никога не съм била мързелива наркоманка. Друсах се заради вдъхновението и защото исках да бъда артист", казва още Гага. Тя благодари на леля си за славата и казва, че е една от най-важните личности в живота й, макар никога да не я е виждала.

Относно шегите на приятелите й в гимназията, че е лесбийка, звездата коментира: „Мисля че съм истински кошмар за мъжете. Това обаче не ми пречи да бъда супер секси!"