Приятелят на манекенката Деси Зидарова, която беше пребита с бухалки, е вън от подозрение. Това доказва тест с детектор на лъжата, който Стайко Стайков е издържал в Института по психология към МВР, научи "Труд". Привикани са били и други свързани със случая, но вчера никой от запознатите с разследването не пожела да коментира резултатите им.

Столичната полиция работи по три версии за нападението над Деси. Две от тях се базират върху лични мотиви, а според третата - причината са неуредени бизнес отношения. Моделката, която се изявява и като актриса, бе пребита към 21 ч. на 28 ноември, когато затваряла луксозния си салон за красота в жк "Лозенец". Тя била заедно с фризьор от салона, когато я нападнали двама бабаити с бухалки.

Въпреки че им дала дамската си чанта, те жестоко й счупили краката с бухалки, а фризьорът се отървал само с леки наранявания.

Деси все още е в "Пирогов". Направени са й операции, няма опасност за живота й.

Красавицата заяви, че има свои версии за случилото се, но ги пази в тайна, която ще разкрие само пред премиера Бойко Борисов или пред вътрешния министър Цветан Цветанов. Според нейни близки побоят е поръчан от жена, а не от мъже.

Видеокамерите на салона за красота, които са заснели цялата случка, бяха голямата надежда на разследващите. Оказа се обаче, че записите са с изключително ниско качество и не могат да бъдат различени лицата на нападателите.