Миро ще представи страната ни на "Евровизия" през 2010 година. Дори изпълнители от поп-фолк жанра са единодушни, че Миро е човекът, който може да направи максимума на тази сцена и да представи България на подобаващо европейско ниво.

Миро вече се подготвя за конкурса:

"Започнах с най-важното за мен. В момента чакаме договорите от "Евровизия", работим много стабилно с БНТ. Пристигат непрекъснато песни, дори бих казал, че хората сами издирват начини да ни ги изпратят. Търсят ме и от различни държави в Европа, за да ни предлагат песни, дуети и много хубави неща. Но аз в момента, докато избираме песента, съм се съсредоточил върху нещо, което е много важно за изпълнителя, а то е: здрав дух - здраво тяло. Съсредоточил съм се върху това да не натрупам килограми през зимата, да взема да ги стопя онези любовни дръжки, които ме смущават от времето на турнето "оМиротворен" това лято. По време на турнето доста се успокоих и мисля, че сложих точно там, където не трябва" - коментира подготовката си Миро.

Дали обаче изпълнителят е наясно с това какво ще представи на конкурса?

"Имаме много хубав консенсус с БНТ, прекрасно е, когато срещнеш в зрели професионалисти същия дух и желание България да бъде представена достойно. Мога да кажа, че каквито и песни да изберем, това ще бъде най-доброто.

Ще дадем възможност да се избере от различни музикални стилове, ще изберем и най-хубавата балада, ще изберем най-хубавата бърза песен - може би те ще бъдат няколко на брой. Хубавото е, че го няма онова усещане за его, което сме свикнали да има между хората, когато работят. Тук слагаме на първо място името на нашата страна и след това нашите собствени симпатии, било то жанрови или личностни" - не скри удовлетворението си Миро.

Певецът заяви, че все още не е избрал екип, на когото да се довери за видеоклипа на песента си. "Може да не е един клип, може да са повече, ще преценим. Нека всички са живи и здрави, пък после заедно, всички ще изберем песента за "Евровизия".

Хубаво е, аз с такава носталгия си спомням 94-та година, когато нашите момчета във футбола ни накараха да се гордеем, че сме от толкова малка държава, а се преборихме с такива гиганти. Много ми се иска България да заеме своето си местенце под слънцето, защото в музикално отношение е ясно, че имаме много талант, събран на тази скромна територия" - сподели мечтите си Миро.

Инфо на Signal.bg