Скандалният автор, сценарист и драматург Иво Сиромахов с поредна остра политическа сатира! Романът „Българско радио“ (ИК „Сиела“) безмилостно иронизира освирепяването и оскотяването на българския културен елит.

След като разгледа байганьовщината в българската телевизия – в книгата „Уважаеми зрители“, и в родния театър – в романа „Шекспир 3D“, известният сценарист и телевизионен водещ Иво Сиромахов насочва своето перо и към българското радио.

Действието на тази трагикомична история се развива в България, 2001 – 2014. Музиканти с големи амбиции се опитват да оцеляват в пазарната среда. Измислят си класации, раздават си награди, опитват се да се рекламират по всякакъв начин. И, разбира се, се мразят, завиждат си и интригантстват.

Никой от тях не подозира, че всъщност са жертви на една глупава политическа игра.

С безжалостна ирония Иво Сиромахов пише за порочните механизми на медиите и властта. Макар авторът да предупреждава, че „всички действащи лица и събития в тази книга са измислени“, със сигурност ще откриете познати случки и персонажи от съвременната действителност, а ефирът на българските радиостанции никога няма да бъде същият.

Романът „Българско радио” е смешна, но горчива история за родните медии и музикална сцена. В него на преден план се откроява абсурдността на съвремието ни – невъзможността ни да бъдем други, желанието ни да станем „известни“ на всяка цена, безизходицата, от която можем да излезем само чрез смеха.

С пиперливия си стил и наситено черен хумор Иво Сиромахов е сред популярните лица на българската книжна сцена. Автор е на романите „Моят таен любовен живот“ и „7 жени“, сборниците „BG дневници и нощници – Създателите“ и „Очила“, на редица пиеси, публикувани в изданията „Българско криминале“ и „Любовни истории“ и др. В края на 2016 г. излезе и първата книга за деца от Иво Сиромахов – луксозното цветно издание с твърди корици и илюстрации на художничката Милослава Найденова „Малки приказки“.