Бурановските бабушки, набрали популярност след участието си в конкурса Евровизия 2012, записаха един от десетте химна на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат догодина в черноморския град Сочи, Русия.

Песента им ще бъде представена на церемонията по откриване на игрите, която ще се проведе на 7 Февруари 2014г., пише eurovision-bg.com.

Песента "Olympics", която представиха пред руските радиостанции, определящи песните за Олимпиадата, беше избрана измежду стотици песни от цялата Руска федерация, за да бъде един от химните в уникалната компилация "Hits of the Sochi 2014 Olympic Games".

Измежду композициите се среща и песента "Anthem of the Olympic Games" в изпълнение на Дима Колдун , който представи Беларус на Евровизия 2007 и зае шеста позиция (Елица Тодорова и Стоян Янкулов заеха пета позиция в крайното класиране по време на същото издание в конкурса).

Евровизия 2013 ще се проведе в шведския град Малмьо. Това стана факт след победата на Лорийн на Евровизия 2012 в Баку. Първият полуфинал ще се проведе на 14 май, вторият, в който България ще вземе участие на 16 май, а големият финал ще се проведе на 18 май.

Песента "Party for everybody", с която Бурановските бабушки достигнаха второ място на Евровизия 2012 и която се превърна в европейски хит: