"Моите почитатели го пожелаха, а аз съм тук, за да изпълня тяхното желание. Не съм се интересувала от това каква е конкуренцията като цяло. Надявам се да нямам много такава", сподели Десислава, минути преди да се качи на сцената на Евровизия и да представи на журито песента "Love is Alive", пише БГНЕС.

Парчето е дело на Борислав Миланов, който миналата година направи "На инат" на Поли Генова. Десислава, закърмена с българския фолклор, сподели, че винаги се е интересувала от различни стилове музика. Талантливата блондинка символично стартира нова кариера с нов псевдоним DESS.

"Бях скептично настроена към конкурса, защото не мислех, че мога да бъда оценена по подобаващ начин. Членове от журито не гледат на поп фолка с добро око, което е разбираемо, защото някои колеги се стараят денонощно да опорочават имиджа му. Това не пречи да има много сериозни имена в жанра, които да правят хубава музика. Не очаквах, че ще бъда добре оценена, но се оказа обратното. Нашата музика има и друг имидж", категорична е изпълнителката.

*Софи Маринова

За разлика от нея колежката й Софи Маринова се представи с песен на български "Просто любов". Това не е попречило на текстописеца да вмъкне още няколко езика - турски, сръбски, италиански, френски и английски. "На много езици казвам "Обичам те" и това е с цел. Като отида в чужбина, който чуе тази думичка ще пуска СМС. Това е най-силната дума", убедена е Софи.

Певицата вярва, че третият път, в който се явява на Евровизия ще й донесе повече късмет. За първи път певицата представи дует със Слави Трифонов, вторият опит беше с Устата, а сама се надява да стигне по-напред. Музиката и композиторът на песента й са Ясен Козев и Крум Георгиев. Текстът е на Дони Василева.

След 6-часово прослушване 22 - музиканти ще се класират за полуфинала на 14 януари. Тогава започва и същинската борба в конкурса, когато своя глас ще дадат и зрителите. На финала през февруари ще останат 12 песни. БНТ и БНТ Свят ще излъчват пряко, както полуфинала, така и финала догодина.