Диляна Попова категорично отхвърля слуховете, че разчита на богати мъже, които да поддържат стандарта й на живот, а се издържа сама, благодарение на фотосесиите и снимките в сериала „Стъклен дом“.

"Нямам мъж, който да ми помага финансово. Развивам модното си ателие, дори успяхме вече да покрием разходите си сами. Ако продължавам така, въобще няма да ми трябва мъж. (Смее се.) Финансовата стабилност е важна най-вече за самочувствието на мъжа, да се чувства спокоен и сигурен. Неговите пари въобще не ми трябват, аз не съм маниачка на скъпи дрехи, бижута. Единственото, за което искам да имам пари, е, за да пътувам по света. Това ме зарежда. Но парите не могат да ме задържат при някого" - обяснява младата актриса пред "Максимум".

"От година съм сама, но ми е готино, не се чувствам самотна. Двете ми черни котки вкъщи ми правят компания, не ме остават да скучая. (Смее се.) Е, понякога ми липсва, че до мен няма мъж, но нищо не мога да направя, не искам да бъда с някого, просто за да имам гадже. Още вярвам в голямата любов, но ако не се случи и не срещна подходящия, просто ще си имам дете. Аз мога да я срещна и на 50, но не мога да чакам да родя на 50. Така че съм решила в близките две-три години да имам дете, винаги ще намеря подходящ баща. И сред бившите ми гаджета има супер готини, от които с удоволствие бих родила дете, но не бих живяла с тях. Но все пак вярвам, че ще намеря човек, с когото да създам хубаво семейство" - убедена е красавицата.

Диляна Попова признава, че й се е случвало да бъда зарязана заради друга жена и го е приемала тежко, но е убедена, че щом се е случило така, значи това не е бил подходящият мъж за нея. Тя е категорична, че никога не би правила секс заради самия секс. "Не го разбирам, а аз и физически нужда от секс нямам, само от любов. Мога да изкарам и година без секс. Дори не мога да си представя как ще се отпусна, как ще гушкам и ще ми е миличък някой, без да го обичам. Без чувства, без любов не мога да се пречупя."