Премиера на новия си албум „Нека ти разкажа“ ще направи фолклорното дуо Христина Белева – Петър Миланов в неделя, 16 март, от 20 ч. в „Bee Bop Cafe“.

Дискът излезе на музикалния пазар в началото на месеца и това е първото му представяне пред публика. Концертът им е вторият от уникалната за града поредица фолклорни лайфове, след като Теодосий Спасов квинтет препълни клуба наскоро.

Христина Белева (гъдулка) и Петър Миланов (китара) работят като дуо вече повече от три години, през 2011 г. излиза дебютният им албум „На фокус“, който бързо привлича вниманието на ценителите на автентичния български фолклор. Христина е възпитаник на училището за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел, завършва и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Две години свири в ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, а след това става солист на националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, където творческият й път се пресича с Петър Миланов. Той е възпитаник на музикалното училище в Широка лъка със специалност тамбура, от 2002 г. е в колектива на ансамбъла.

И двамата са изпълнители със собствен стил в интерпретирането на автентичната българска музика. За Христина гъдулката не е единствено фолклорен инструмент, затова тя смело се насочва и към други жанрове, търсейки импровизация и джаз звучене. В дуото им Петър Миланов свири на китара, демонстрирайки завидни умения и способност да диалогизира и балансира общото звучене.

Концертът им е част от неделните камерни вечери на „Bee Bop Cafe“, в които на клубната сцена през март ще звучат и акустични проекти на П. Терзийски и М. Йосифов на 23 март, и Ж. Братанов и Б. Ясенов на 30 март.