След широко обсъжданото им дуетното изпълнение на наградите „Грами”, Елтън Джон и Лейди Гага отново ще бъдат заедно на една сцена.

На 13 май в Карнеги Хол, точно месец преди великият музикант и неговия бенд да зарадват българската публика на столичния стадион „Локомотив”, в Ню Йорк ще се състои благотворителен концерт.

Редица световноизвестни изпълнители ще отбележат навършването на 21 години от създаването на Фонда за опазване на дъждовните гори.

По инициатива на Стинг и неговата съпруга Труди Стайлър от 1989 г. досега фондът е работил съвместно с над 100 организации, в резултат на което са спасени повече от 115 хил. квадратни километри гори. Вечерта на концерта ще продължи с търг и гала вечеря, на която ще бъде обявена сумата, събрана от продажбата на билетите.

Сър Елтън, който на 24 март отпразнува своя 63-ти рожден ден с уникален концерт на сцената в Кейп Таун, Южна Африка, е ненадминат с участието си в различни благородни каузи. Средствата, събрани при всички негови концерти на южноафриканска територия от турнето „Under African Skies” в края на март, отидоха при Фондацията му за борба със СПИН. Любопитно е, че по време на това негово турне прозвуча песента ”You are never too old”.

Името на въпросното първо парче от предастоящия нов албум на музиканта може би е артистично намигване към съвременния музикален бизнес.



Дали мегазвездата ще изненада нашата публика с чисто нов хит, предстои да разберем от концерта на 13 юни в 20:00 ч. на столичния стадион „Локомотив”. В продължение на повече от два часа Тhe Rocketman и неговия бенд ще изпълнят всичките си невероятни хитове. Интересът към събитието е огромен! Хилядите българските фенове са нетърпеливи да видят и чуят Елтън Джон на живо в столицата. Билети за концерта на цени от 60, 100 и 150 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на ticketpro.bg

За концерта си в София сър Елтън Джон ще пристигне със своя бенд от виртуозни музиканти. Сред тях са две изключително колоритни личности от световната музикална сцена. Това са барабанистът Найджъл Олсън и китаристът Дейви Джонстън. Те са със звездата от началото на 70-те години и освен това имат изключително успешна кариера като соло изпълнители. Найджъл и Дейви са едни от създателите на бенда, като едновременно с това са имали възможността да свирят с едни от най-големите имена на световната поп и рок сцена като Алис Купър, Мийт Лоуф, Стиви Уондър и много други.

снимки: Koshtu, Greg Gorman