Глория e напът да се превърне в поредната звезда, която ще напусне чалга гиганта „Пайнер” с гръм и трясък.

По всичко личи, че нов договор между примата на поп фолка и продуцентската компания няма да има, пише HotArena.

Босът на фирмата инж. Митко Димитров напоследък нехае за най-емблематичната си певица, макар именно благодарение на нея да изгради империята си. Той явно е забравил, че преди русенката да се присъедини към него беше най-обикновен провинциален издател на народна музика.

В бизнес тандем с Митко Димитров певицата заработи в средата на 90-те и концертите и продажбите на албумите й допринесоха много за шеметния възход на продуцентската му къща.

Днес, след повече от 20 години успешно сътрудничество, русенката е в обтегнати отношения с боса. Самата тя загатна за това, като от думите й лъхна огромна доза горчивина.

„Все по-трудно говорим с инж. Димитров. Той иска всички да сме в една вълна, а всеки си е отделен човек със своя преценка… Аз зная какво мога и съм го показала не един или два пъти”, сподели певицата.

Запознати твърдят, че преди година шефът на „Пайнер” настоял примата да прави хитове еднодневки за младежката аудитория - като тези на Преслава, Галена и Анелия. Тя обаче категорично отказала да се пуска по тази плоскост, троснала се, че възнамерява и занапред да твори парчета, които не се предназначени за тийнейджърите и дискотеките, а за улегнала публика. Глория заявила на продуцента си, че именно песните в нейния изграждан години наред стил имат шанса да пребъдат във времето. И баш тогава той охладнял към нея.

Митко Димитров има и друга причина да не милее особено за най-емблематичната за компанията си изпълнителка. Той де факто не печели почти нищо от нея, тъй като контрактът й не я задължава да му прави големи отчисления от концертите и участията си. Всички останали изпълнители във фирмата отделят минимум 50 на сто от заработените пари за големия началник.