Мис България 2001 Ивайла Бакалова сподели, че не е разочарована от светския живот в България, въпреки че се е оттеглила от него. Красавицата допълни, че журналистите понякога преминават границата, но въпреки това, тя приема нещата нормално и спокойно.

''Не съм разочарована. Смятам, че това е работата на журналистите и няма нещо, което да е насочено срещу българските звезди'', каза Ивайла.

Тя издаде, че в момента се чувства много щастлива и обясни, че "новината", че иска още едно дете е леко преувеличена. ''Казах, че бих се радвала, ако имам второ дете. Не ми е цел. Никога не съм си поставяла за цел нещо'', каза Бакалова, която в момента работи в личната си консултантска компания, занимаваща с големи сделки.

Красавицата заяви, че не е избягала от родния хайлайф, а просто е променила приоритетите в живота си. ''Все още правя благотворителни кампании, но приоритети са ми други. В светските среди има нови лица. Нека дадем път на младите'', сподели Ивайла Бакалова.

Според обичаната миска, хората променят ценностната си система и за съжаление важните неща губят смисъл. ''Скъпите бижута, силиконът, гримовете излизат на преден план в родния хайлайф, което не е похвално. Известен е човек, който се е показал гол, а това не говори добре'', отсече Мис България.

Ивайла смята, че конкурсите за красота отдавна не са това, което са били преди. ''На младите момичета им се внуши, че това да спечелиш такъв конкурс ще ти промени живота. Ще те направи по–богат, по-щастлив. Голяма част от тях вече знаят, че това не е така.

Много от тях са нещастни и тъжни, които често плачат в домовете си'', допълни тя.

Според Ивайла, за да се задържиш дълго в публичното пространство се иска много работа. ''Важно е да оставиш следа и да помагаш на хората, а не да ти се присмиват зад гърба'', смята Бакалова.

Тя издаде, че по няколко пъти на ден си говорят с нейната сестра – Божидара Бакалова.

''Много често си говорим. Божидара е моята по-добра половинка, много специален човек за мен и съм щастлива, че я имам до себе си'', каза тя.

Ивайла коментира и клюките, че е гадже с бизнесмена Петко Димитров. ''С Петко сме само приятели. Никога не сме имали дори начало на някакъв флирт'', обясни тя. Родната красавица потвърди и това, че с Азис продължават да бъдат близки приятели и винаги ще бъдат, цитира blife.bg.