Коцето Калки си тръгна от "Музикална академия". Това стана след зрителски вот. Калки загуби от Етиен Леви, който спечели 63 % подкрепа.

Коцето пък събра едва 37 %, след като преди това журито спаси Прея от изгонване от шоуто.

Калки се представи с песента към мюзикъла „Коса"- "Let the Sunshine In" и "Синева" на Васил Найденов.

Етиен Леви бе подготвил за своите изпълнения песента на Джордж Майкъл - "They Won't Go When I Go" и „Шесто чувство" на група „Трик".

Прея пък изпя "Молитва " на Мария Шерифович.

В шоуто не липсваха скандали. Здравко от "Ритон" си навлече гнева на зрителите заради отношението към Прея. Той публично унижи тъмнокожата участничка в „Музикална академия" като заяви, че тя можела само да му чисти къщата.

"Как ще я мразя - та аз я съжалявам", няколко пъти натърти той и завърши ударно: "Прекалено много я съжалявам, за да я мразя!"

В социалните мрежи зрители изригнаха срещу поведението на Здравко. „Какъв невъзможен селянин... Един "музикант", който не може да оцени артистичността и автентичността на млади таланти като Прея, не трябва да седи на тази скамейка. Трябва да стои вкъщи и да гледа и да се учи, защото ако живееш в миналото, дори с изкуството си, няма как да се наложиш в модерното общество", написа зрител във Фейсбук. Половинката на Катя бе наречен и смотаняк, смешник и кретен от ядосани фенове на шоуто.