Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед поднесе много неприятен подарък за 70-ия рожден ден на мениджъра си сър Алекс Фъргюсън, губейки нелепо с 2:3 от Блекбърн пред собствена публика на "Олд Трафорд".

Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов доказа отличната си форма с нови два гола, но неговите попадения не стигнаха на тима му дори за точка от този мач срещу последния в класирането на Висшата лига, пише sportal.bg

Якубу Айегбени също отбеляза два, единият от които от дузпа, отсъдена за фаул също на Бербатов, а централният бранител Грант Ханли донесе успеха на Роувърс с гол в 80-ата минута след безумна грешка на Давид де Хеа.

Димитър Бербатов продължи да е основно действащо лице в мачовете на своя тим по празниците и днес отново участва във всичко интересно, случващо се на "Олд Трафорд" при домакинството на Блекбърн.

Нашият сънародник първо бе абсолютен грешник за своя тим, правейки дузпа още в 15-ата минута, а след това с две попадения доведе нещата до изравняване 2:2, след като тимът му бе допуснал и втори гол в своята врата.

По този начин Бербо продължава да доказва, че се намира в невероятна форма, като вече е реализирал осем гола от началото на сезона.

Шест от тези осем попадения дойдоха в последните му три двубоя. Тези негови усилия обаче бяха провалени десетина минути преди края, когато Давид де Хеа изпусна топката при изпълнение на корнер и позволи на Ханли да донесе победата за гостите.

Това бе и първи успех за Блекбърн далеч от дома от началото на сезона.Тимът на Блекбърн сензационно поведе с 0:1 още в самото начало на двубоя.

Якубу Айегбени откри резултата от дузпа в 16-ата минута, пращайки топката неспасяемо в десния ъгъл зад Давид де Хеа.

За негово нещастие именно Бербатов извърши нарушението срещу Кристофър Самба, което доведе до 11-метровия наказателен удар, отсъден от рефера Майк Дийн.

Това ранно попадение в тяхната врата сякаш стъписа домакините, които доста дълго време не успяваха да създадат добро положение пред вратата на Марк Бън.

От своя страна младите футболисти на Блекбърн повишиха самочувствието си и задържаха топката все повече в свое владение, комбинирайки спокойно в собствената си половина, за да изнервят противника.

Все пак в последните минути на първата част Манчестър Юнайтед имаше шанс да изравни, но първо Марк Бън спаси удар на Луиш Карлуш Нани отблизо, а след това и Хавиер Ернандес стреля в краката на стража от малък ъгъл и топката отиде в корнер.

Така гостите запазиха преднината си до края на първото полувреме и направиха разговора с мениджъра-рожденик в съблекалнята тежък за футболистите на Манчестър Юнайтед.Началото на второто полувреме изглеждаше още по-ужасно за домакините, които още в 50-ата минута получиха втори гол в своята врата.

Майкъл Карик се подхлъзна и това позволи на Якубу да нахлуе в наказателното поле и с мощен удар под плонжа на Де Хеа да удвои аванса на Роувърс.

Този път обаче домакините реагираха светкавично и само минута след гола в своята врата, върнаха попадението.

В герой за "червените дяволи" се превърна Димитър Бербатов, който изпревари Грант Ханли и с глава засече центриране на Рафаел да Силва, за да намали за 1:2.

Точно десет минути по-късно и Кристофър Самба не знаеше как да отговори на класата на пласиране на Бербатов, който се измъкна зад гърба му, за да засече центриране на Антонио Валенсия и да направи резултата 2:2.

Така всички фенове очакваха само кога в оставащите 28 минути Манчестър Юнайтед ще отбележи трети и победен гол, но техните надежди не се сбъднаха.

Дори напротив - десетина минути преди края поредното статично положение бе използвано по най-добрия начин от Блекбърн, които от началото на сезона залагат сериозно на този компонент от играта.

Давид де Хеа изпусна топката за втори или трети път в мача при центриране, като този път бе наказан и Грант Ханли направи 2:3.

До края на мача хаотичният натиск на домакините не доведе до трето изравняване и така Манчестър Юнайтед допусна конфузно поражение пред собствена публика точно в края на 2011 година.



Източник: