През всичките години на вражда между Мая Илиева и свекърва й – Венка – последната беше тази, която не искаше да се помири със снаха си.

Напоследък се говори, че вдовицата на Главния Мая е направила поредния опит да се сдобри с майката на мъжа си и да сложи край на враждата, пишат от kliuki.bg

От известно време тя започнала да изпраща в Кюстендил колети с подаръци, дрехи, цигари и маркови питиета. Към тях вдовицата добавила и плик с известна сума пари. Досега Венка не приемала подобни жестове, не искала и да чуе за сдобряване и връщала колетите.

Напоследък обаче била омекнала. Приемала даровете, а и в телефонен разговор благодарила, макар и с половин уста, на снаха си. Приятелки на Мая обясняват поведението й с желанието й нейният мъртъв съпруг най-после да намери покой. Илиева била склонна да отстъпи от позицията си по най-сериозното разногласие между двете – къде да е мястото на вечен покой на тленните останки на Георги Илиев.

Навремето майката се противопоставяла на вдовицата, която искала да кремира Жоро и да разпръсне праха му в морето, с думите:

„След някоя и друга година ти ще се ожениш за друг и няма да си спомняш за чедото ми. Аз съм тая, дето ще ходи на гробищата, затова си го искам тук, в Кюстендил”.