Скандалната сага с престижния конкурс за красота ''Мис България'' продължава с пълни сили и никой си няма дори и бегла представа, кога ще бъде излъчена последната серия на тази пародия.

След като по една или друга причина модното шоу стана за резил поради нелепите рокади в класацията на победителките след края на надпреварата, още един провал застрашава представянето на милата ни родина по време на световния финал в Китай.

Този път се касае за протестно писмо, което организаторите на ''Мис Свят'' изпратили до българския си партньор Виолета Сечкова. В него членовете на международното жури заявяват, че останали потресени от тоталната и непредсказуема липса на интелигентност у избраната за носителка на короната Габриела Василева.

В апела към колегите си у нас, модните корифеи изказали недоумение, след като изгледали видеото със записите от изпита по интелигентност на наш`те миски. Тогава Габриела Василева показа, че си няма дори и най – бегла представа що е то ''Радецки'', кораб ли е, животно ли е или пък известна песен. Тя шокира и с нулевите си познания по география като показа, че няма никакво понятие къде се намира връх Вола, пише skandalno.net.

За успокоение на обществеността у нас, българската участничка няма да бъде дисквалифицирана. Този път. Организаторите обаче заявили, че по никакъв начин не толерират избора на състезателка, която не е преминала с успех през даден кръг от надпреварата.

''Мис Свят'' не е някакъв блудкав конкурс само за красиви момичета. Всичките участнички трябва да покажат, че имат голям интелект, а не само привлекателен външен вид. Те трябва да имат и социални каузи, които да съумеят да защитят, когато това им бъде поискано от журито'' – се казва в писмото.