На 16 октомври зрителите на телевизия “Планета Фолк” ще могат да се насладят на най-новата фолклорна програма на Славка Калчева.

Тя е озаглавена “Отредена съдба”, по името на една от най-стойностните и специални за изпълнителката мелодии, включени в нея. Тя е създадена още през 2000 година, но сега Славка Калчева реши да я облече в красиво видео. Мелодията е авторска композиция на самата изпълнителка, а аранжиментът е на Светослав Лобошки.

Сред новите заглавия, които тази есен ще направят своята премиера са и два дуета с народния изпълнител Николай Урумов - “Похвали се Станка хубава /Запалило се, мале ле”, които са обединени в китка. Със своя видеореализация се сдоби и още една нова авторска песен, която се казва Еньова моме”. Много специална е песента “Мари, Стано”, която Славка Калчева посвещава на голямата ни спортистка Станка Златева.

Бившата българска състезателка по борба донесе на България много радост и гордост със своите спортни отличия и това е реверанса на голямата народна певица към това златно българско момиче. Последното заглавие от новата програма на Славка Калчева е “Неда оди”. Песента е от нейния първи албум “Завръщане”, но певицата я събужда за нов живот с един различен и модерен аранжимент.

Славка Калчева и екипът на “Планета Фолк” с режисьор Радослав Георгиев са избрали за локация на видеоклиповете живописни пейзажи край Малко Търново и Ахтопол. За визията на певицата се погрижиха Борислав Соколов - Бони (грим) и Стилияна Младенова (коса). Хореографиите по време на песните са поверени на танцова формация “Пловдивъ”.

Видеоклиповете вече направиха премиера в Planeta Official, а тази неделя може да гледате цялата фолклорна програма в ефира на “Планета Фолк”.